تنور داخل زمین

تنور داخل زمین ، سلام به همراهان تنور مهدی امیدوارم حالتون خوب باشه با یک پست دیگه در خدمت شما هستیم در این پست به صورت کامل در خصوص نصب تنور گلی داخل زمین توضیح میدیم ، و امیدواریم از این آموزش نیز مثل سایر آموزش ها لذت ببرید و نکات و سوالات خودتون رو هم برای من در بخش کامنت ها بپرسید ، با هم بریم که صفر تا صد این اموزش رو ببینیم .

راهنمای قرار دادن تنور گلی داخل زمین

نصب تنور گلی داخل زمین در ظاهر شاید خیلی ساده باشه اما در واقع این طور نیست ، مخصوصا نصب تنور داخل زمین که زیاد دیدم دوستان عزیز اشتباه نصب میکنند برای همین این اموزش رو درست کردم تا همه چیز در مورد نصب تنور داخل زمین رو به شما توضیح بدیم .

توضیحات به صورت مرحله به مرحله هست تا بهتر متوجه بشین و در مواقع لازم عکس مربوطه نیز قرار داده شده هست :

مرحله اول : انتخاب محل مناسب

برای تنور داخل زمین اگر محلی باشه که زمینش خیلی سفت نباشه که برای کندن زمین اذیت بشین و یا خیلی خاک ماسه ای و شلی نداشته باشه که بعد ها آب زیادی داشته باشه و رطوبت زیاد باشه و یا محلی نباشه که سر باز باشه بهتره ، یعنی محلی سرپوشیده با خاکی خوب و به دور از رطوبت بهترین گزینه هست

اما به هر جهت هرجایی شما انتخاب کنین حتی اگر رطوبت داشته باشه هم میشه نصب کرد اما باید موارد عایق بندی رو بیشتر انجام بدین

مرحله دوم گود کردن زمین :

در مرحله دوم شما باید محلی که انتخاب کردید رو گودال کنین حالا این گودال شما ابعادی داره که باید متناسب با تنور و عایق بندی باشه برای محاسبه این عمق و طول این گودال باید موارد زیر رو در نظر بگیرید

اولین مورد شما باید قطر تنور خودتون رو و ارتفاع اون رو محاسبه کنین در بخش راهنمای خرید تنور گلی به صورت کامل توضیح دادیم که یک تنور استاندارد باید ارتفاع و شکم اون از بیرون یکی باشه اما به این حال شما باید تنور خودتون رو به صورت دقیق متر بزنین و شکم تنور از بیرون و ارتفاع اون رو محاسبه کنین

بعد از محاسبه شکم تنور اون رو به علاوه 15 سانت کنین که از هر طرف به تنور 7 سانتی الی 10 سانتی فاصله بدین برای اینکه پشت تنور رو با شن بادومی پر کنین

یک موضوع دیگه این هست باید تنور شما حتما عایق بشه و اون هم این هست که باید داخل زمینی که گود می کنین رو ، با اجر کار کنین ، یعنی باید یک دیوار ده سانتی رو اضافه کنین یعنی از هر طرف 10 سانت در مجموع 20 سانت اضافه میشه

حالا این رو هم در نظر بگیرید که بهتر این هست که کمی بیشتر هم گود کنین که در زمان دیوار کاری راحت تر باشید حالا این موارد رو سعی میکنیم بیشتر از این نیز توضیح بدیم خدمت شما

حالا در مجموعه با یک مثال توضیح میدم : فرض کنین تنور شما با قط 70 سانت باشه ، حالا ابتدا به هر طرف 10 سانت اضافه کنیم در مجموع 20 سانتی که با قطر تنور میشه 90 سانتی ، حالا دیواره ها هم اگر از هر طرف 10 سانت باشه ، در مجموع میشه 20 سانت و در مجموع میشه 110 سانت حالا کمی هم بیشتر گود کنین اگر زمین نرم هست و راحت هستین و بعد دوباره پشت دیوار رو میتونین پر کنین

پس شد : 70 + 20 + 20 = 110 که به علاوه یه مقدار کم باید بکنی این رو

مطلب بعدی اینجا این هست عمق گودال چقدر باشه :

محاسبه عمق سازه کمی نیاز به توضیحات بیشتری داره ، و با دقت توجه کنین در نظر داشته باشید که عمق ، گودال مورد نظر شما باید تابع چند نکته باشه که در کنار هم عمق گودال شمارو می سازه

اولین مورد این هست که تنور شما که ارتفاعی رو داره مثلا تنور شما 70 سانتی هست و یا 80 سانت ارتفاع پس اولین مورد ارتفاع تنور رو یادداشت کنین

دومین مورد زیر سازی تنور هست اگر خاک شما نرم هست و احتمال میدین از زیر تنور رطوبت وارد تنور بشه بهتر این هست که ، زیر تنور رو با سیمان زیر سازی کنین تا از کف زمین رطوبت به تنور نرسه هرچند که تنور روی اجر قرار میگیره و با فاصله اتشگاه عملا تنور خیلی بالاتر هستش ولی یعنی حدود 20 الی 30 سانتی از کف تنور بالاتر قرار میگیره چون این 20 الی 30 سانت دقیقا فضا اتشگاه تنور هستش .

سومین مورد برای عمق تنور این هست که قرار هست تنور سما چقدر از سطح زمین بالا باشه مثلا ایا قرار هست تنور شما ده سانتی بالاتر باشه یا نه هرچقدر تنور بالاتر باشه باید از اونجا محاسبه کنین و یا اگر قرار هست با جایی هم سطح بشه سطح زمین رو محاسبه کنین ، البته بهتر این هست که تنور شما کمی از سطح زمین بالاتر باشه یعنی لبه بالا تنور با سطح زمین هم سطح نباشه

با این حساب به صورت مثال برای یک تنور هفتاد سانتی یک زیر سازی در نظر بگیرید مثلا 10 الی 20 سانت کف زمین رو با سیمان پر کنین و در زمان کندن این رو در نظر بگیرید + ارتفاع اتشگاه تنور رو هم در نظر بگیرید به این اضافه کنین

علت اینکه میگم هم سطح نباشه ، علتش این هست که بارون جاری نشه داخل تنور برای همین باید تنور رو حتی شده به مقدار کم از سطح زمین بالاتر در نظر بگیرید که عکس های مربوطه رو نیز برای شما قرار میدیم

محاسبه ارتفاع : زیر سازی تنور رو با بتن ( 10 الی 20 سانتی متر ) + اتشگاه تنور 30 سانتی متر + ارتفاع تنور 70 سانتی متر ) البته چون قرار که تنور کمی از کف زمین بیشتر باشه ، بهاندازه ای که باید بالا زمین باشه از ارتفاع تنور کم کنین

مثلا اگر قرار شد 130 سانتی متر بکنید ، چون میخواهید کمی تنور روی زمین باشه به مقداری که میخواهید روی زمین باشه از ارتفاعی که میخواهید گودال کنین کسر کنین

مرحله سوم ، دیوار چینی اطراف تنور :

بعد از اینکه کف سازی تنور رو به شکل تراز و درست انجام دادین اطراف تنور رو باید دیوار چینی کنین ، این دیوار چینی خیلی مهم هست و مزایای مختلفی رو داره

از جمله اینکه این دیوار چینی بخشی از مراحل عایق بندی هست ، یعنی برای اینکه جلوگیری کنیم از ورود رطوبت از اطراف تنور به داخل تنور و همچنین اینکه اگر خاک اطراف تنور قرار شد به سمت تنور فشاری وارد کنه این عایق بندی و دیوار چینی فشار وارده رو مهار میکنه

موضوع بعدی این هست که این دیوار چینی بخشی از مراحل عایق بندی هست شما هم پشت دیوار رو سعی کنین پلاستیک بگیرید اگر مکان خیلی مرطوبی هست و هم اینکه

مرحله چهارم کف سازی تنور :

کف سازی تنور موضوع خیلی مهمی هست که هم از پایین رفتن تنور جلوگیری میکنه ، فرض کنین تنور شما وقتی ترکی برمیداره اگر اینکه پایین تنور حتی یک سانت به سمت پایین بره قطعا ترک های اون رو بیشتر میکنه پس زیر سازی تنور خیلی کمک میکنه به طول عمر تنور شما

از این جهت پایین تنور رو با سیمان و بتن محکم کاری کنین به ضخامت 10 سانتی متری و تمام سطح پایین رو اینطور باشه و بعد شروع به آجر چینی کنین

مرحله پنجم متناسب سازی هواکش :

برای اینکه هوا و اکسیژن بهتر به داخل تنور برسه باید از پایین تنور یک هواکش برای تنور خودتون بزارید این هواکش رو میشه به شکل های خیلی مختلفی انجام داد که در زیر برای شما توضیح دادیم شما هم نظرات خودتون رو برای ما بگین در بخش نظرات

روش اول : روش اول این هست دقیقا کنار گودال تنور یک گودال دیگه درست کنین که از اون گودال بتونین که به تنور دسترسی داشته باشید از اون گودال میتونین هم هواکش به داخل تنور بدین و هم اینکه میتونین برای خارج سازی هیزم بهتر عمل کنین و هم اینکه میتونین مشعل رو بهتر بدین بره داخل تنور

روش دوم قرار دادن یک لوله سیمانی به صورت مورد و کج به سمت اتشگاه یعنی زیر تنور و خارج سازی اون لوله از بخش بالای تنور هست

روش سوم قرار دادن یک لوله دمنده هوا در بخش پایین تنور هست ، شما میتونین یک لوله دمنده با یک فن که از بالا تنظیم بشه به بخش پایینی تنور اضافه کنین با این کار میتونین هر زمان خواستین اتش تنور رو بیشتر کنین از این فن استفاده کنین ، البته باید فن با سوراخ های ریزی در پایین باشه تا فشار باد نرم و یک دست باشه و باعث پراکنده کردن اتش و خاکستر نشه

حالا به هرکدوم از روش های بالا شد حتما حتما هواکش رو بزارید تا به سوختن بهتر اتش شما کمک کنه این هواکش موجود و اگر هم شما ایده ای دارید برای ما در بخش نظرات ارسال کنین

مرحله ششم : تنظیم مشعل در صورت گاز سوز کردن تنور

اگر قرار شد که تنور شما گاز سوز باشه حتما در مراحل نصب مشعل و هواکش مشعل رو تنظیم کنین و طوری مشعل رو قرار بدین که بعد برای تعمیر و سرویس اون راحت باشید

ولی مشعل رو نزارید برای اخر کار که ممکن هست نتونین به درستی نصبش کنین در اون زمان و قبل از ادامه مسیر جایگاه و مسیر تنور رو درست کنین

مرحله هفتم : ساخت اتشگاه تنور

آتشگاه تنور رو همیشه سعی کنین بین 20 الی 30 سانتی در نظر بگیرید ، که در این اتشگاه برای هیزم ریختن و یا تنظیم مشعل باشه ، اتشگاه تنور رو اگر هیزمی هست حتما بزرگتر در ظر بگیرید و به علاوه هواکش رو از بغل اتشگاه به سمت پایین قرار بدین و اگر کج و مورب باشه خب خیلی بهتره

مرحله هشتم : قرار دادن تنور

بعد از اینکه تمام مراحل بالا انجام شد ، باید تنور را روی اتشگاه قرار بدین و درست تنظیم کنین در زمان جابجایی تنور های گلی به داخل زمین دقت کنین به اهستگی این کار رو انجام بدین چون این تنور ها حساس هستند و احتمالداره تنور رو بشکنید

مرحله نهم : پر کردن اطراف تنور

بعد از تنظیم و قرار دادن تنور روی اتشگاه ، باید پشت تنور رو به صورت کامل پر کنیم و درست مثل زمانی که نصب تنور ایستاده رو توضیح دادیم باید پشت تنور رو با سنگ گراویه نخودی پر کنین دقت کنین عایق بندی داخل رو انجام داده باشید و به علاوه این سنگ های نخودی خشک خشک باشن و ذره ای رطوبت نداشته باشند

مرحله دهم : نماکاری و محکم کاری پشت تنور

مراحل اخر خیلی مهمه شما وقتی که تنور رو درست نصب کردید روی تنور رو به خوبی عایق کنین مثلا با سنگ یا نما روی تنور رو بپوشونید مخصوصا زمانی که در فضا سرپوشیده هست البته که بگم در فضای سر باز بهترین کار این هست که یک شیروانی روی تنور درست کنین .

روی تنور رو شیروانی کنین و اگر هم قرار نشد شیروانی کنین حتما در زمانی که از تنور استفاده نمی کنین روی تنور درب بزارید تا بارون به داخل تنور و یا اطراف تنور نره چون وارد شدن رطوبت به اطراف تنور و داخل تنور باعث خراب شدن تنور میشود

ساخت تنور داخل زمین

یه مدل نصب دیگه هم داریم که در اون خب تنور رو به جای اینکه اماده کنند ، می برن داخل تنور می سازن ، یعنی یک قسمت تنور رو گودال میکنن و بعد از اون گل رو بیرون تنور درست میکنن و بعد می برن داخل زمین تنور رو می سازن یعنی ساخت تنور داخل زمین انجام میشه

حالا فرق اون ، با نصب داخل زمین این هست که در نصب داخل زمین ، تنور بیرون زمین ساخته میشه ، و خشک که شد صیغل زده میشه و بعد زمین کنده میشه و تنور میره داخل زمین نصب میشه

در مورد ساخت تنور داخل زمین در مقاله آموزش ساخت تنور گلی به صورت کامل توضیح دادیم و میتونین روی لینک مشخص شده کلیک کنین

هرگونه سوالی در مورد نصب تنور داخل زمین برای شما باقی مانده بود در بخش کامنت ها از ما سوال کنین *

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.