راهنمای نصب تنور سنتی گلی ( تنور نانوایی – تنور خانگی و باغ )

همانطور که خرید یک تنور سنتی مرغوب مهم است ، نصب اصولی و درست تنور های سنتی نیز مسئله مهمی است که باید ، به درستی نصب بشود از این جهت در پست اختصاصی وبسایت تنور مهدی به راهنمایی کامل نصب تنور سنتی می پردازیم تا یک تنور با کیفیت در باغ و ویلا خودتان و یا منزل خودتان و یا در نانوایی خود نصب کنید

توجه توجه

توجه داشته باشید ، که این اموزش نصب یکی از کامل ترین اموزش ها در زمینه نصب تنور گلی میباشد ، که حاصل تجربه و تحقیق و اموزش می باشد ، پس مراحل نصب را با دقت توجه کنین تا بتوانید یک تنور گلی با دقت و بدون مشکل را نب بنمایید

راهنمای نصب تنور سنتی :

این راهنمای نصب شامل راهنمای نصب ، تنور های سنتی باغ و ویلا و همچنین تنور های خانگی و تنور های نانوایی میباشد ، هر چند نصب تنور نانوایی با خانگی تفاوت هایی دارد اما خب کلیات ان یکی هست از این جهت توضحیات کامل این پست رو با دقت مطالعه کنین

اپلیکیشن تنور مهدی :

قبل از هر نکته این توجه کنین که میتوانید با دانلود اپلیکیشن تنور مهدی تمام جزییات و اموزش های لازم در زمینه تنور و راهنمای نصب تنور رو از طریق اپلیکیشن تنور مهدی مشاهده نمایید ( جهت دانلود با لینک مستقیم اینجا کلیک کنید و یا روی لینک زیر کلیک کنین )

دانلود اپلیکیشن تنور مهدی با لیک مستقیم

( راهنمای نصب تنور ) برای نصب تنور به نکات زیر به دقت توجه نمایید با نصب درست میتوانید ، تنوری با طول عمر بالا داشته باشید

نکته قبل از نصب ؛

انتخاب یک تنور درست از نظر سایز ، ضخامت و کیفیت که برای این منظور همکاران ما در مجموعه تنور مهدی به صورت کامل به شما توضیح خواهند داد که چه تنوری با توجه به کاربرد خانگی باغی و نانوایی برای شما مناسب است و البته در سایت مقاله ای تحت عنوان راهنمای خرید تنور گلی وجود دارد که میتواند به شما کمک کند

 پس از انتخاب تنور باید مراحل نصب را با توجه به تنور خودتان ، مرحله به مرحله انجام بدین و منظور از با توجه به تنور ، یعنی اینکه ببینیم تنور شما کوچک هست یا بزرگ اما خب مراحل رو طوری توضیح دادیم که برای نصب همه تنور ها کاربردی باشه

مراحل کلی نصب به صورت تیتر :

1 – مرحله اول زیرکاری تنور

2 – مرحله دوم ساخت اتشگاه

3 – مرحله سوم قراردادن تنوری روی اتشگاه و تنظیم آن

4 – مرحله چهارم دیوار چینی اطراف تنور

5 – پر کردن و محکم کاری اطراف تنور  

6 – بستن بالا تنور

7 – نماکاری تنور

( نصاب اقای دستوری عزیز )

مرحله اول زیر کاری تنور :

زیر کاری تنور یعنی اینکه زیر تنور باید محکم باشه و زمین در اثر گذر زمان نشست نکند و زمین حرکت و یا افتادگی پیدا نکنه و این زیرکاری باید متناسب با تنور باشه یعنی زیر کار تنور و دیواره های اون کاملا محکم باشه به صورت مثال اگر یک تنور شکم پنجاه سانتی داشت با در نظر گرفتن ضخامت اطراف اون و ضخامت دیواره ها اگر دیواره ها رو ده سانتی در نظر بگیریم و فضای خالی اطراف رو هم ده سانت در نظر بگیریم ضخامت زیرکاری حداقل حداقل هشتاد سانتی میشود که البته کمی بیشتر هم باشه مشکلی نداره

جنس زیر کاری : این زیر کاری رو با ملات بتن و یا اجر کاری میشه انجام داد هر کدوم باشه مشکلی نداره و باید دیگه خودتون بسجندید اگر اینکه جنس خاک اونجا محکم نیست سعی کنین زیر کاری رو بهتر انجام بدین در نظر داشته باشید این زیر کاری در طول عمر تنور تاثیر خیلی زیادی داره

* نمونه اول زیر کاری :

این نمونه که مشاهده می کنین یکی از بهترین انواع زیر کاری هست ، هم اینکه بتن کاری شده زیر کار و هم اینکه اجر نسوز استفاده شده که خیلی عالی هست اما زیر کاری های مقرون به صرفه تری نیز داریم از جمله دیگر موارد زیرکاری میشود از بتن ریزی معمولی استفاده کرد و یا اینکه با اجر گلی و ملات زیرکاری تنور رو اجرا کنین

مرحله دوم آتشگاه تنور :

پس از انجام زیر کاری نوبت میرسه به اینکه اتشگاه تنور رو درست کنین ، و خب اتشگاه قسمتی هست که ضمن اینکه اکسیژن کافی برای روشن شدن تنور رو از پایین تامین میکند و به علاوه محلی برای هیزم و برای مشعل تنور می باشد

در مورد اتشگاه مواردی رو خب باید بدونین ، اولین مورد اینکه اتشگاه تنور هیزمی و گازی اندکی با هم متفاوت هستند در سایز و اجرا و دوم اینکه اتشگاه تنور یعنی مهم ترین قسمت در اکسیژن رسانی به تنور و تامین گرمای تنور از این جهت درست مثل قلب تنور محسوب میشه پس از این جهت در اجرا این قسمت دقت کافی رو داشته باشید

اتشگاه هیزمی :  آتشگاه تنور هیزمی ، باید کمی بزرگتر باشد ازاتشگاه تنوری که صرفا باگاز کار میکند ، چون باید در اتشگاه هیزم به مقدار لازم ریخته بشود که بتوانید حرارت لازم برای پخت نان را تامین کنید و در مورد سایزدقیق اتشگاه نیز باید متناسب با تنور خودتان اقدام کنید ، مثلا برای تنور هفتاد سانتی باید 20 سانتی به اتشگاه اختصاص بدهید و یا تنور های بزرگتر نیز اتشگاه متفاوت خود را دارند ، البته ممکن است فردی بخواهد ارتفاع تنور ، کم تری داشته باشد و اتشگاه درست نکند اما سعی کنین برای راهنمای دقیق اپلیکیشن و نکات را با دقت مطالعه کنین

آتشگاه گازی : تنور گازی میتواند همان اتشگاه تنور هیزمی و یا کمی کمتر را داشته باشد اما دقت کنین باید حتما در جلو اشتگاه یک هواکش برای داخل تنور قرار بدهید که عکس های این موضوع را نیز در پایین میتوانید مشاهده کنین

در مورد آتشگاه توجه کنین که باید متناسب با قطر پایین تنور باشه یعنی قطر پایین تنور هر چقدر هست شما هم باید اتشگاه رو گرد به اندازه قطر پایین تنور درست کنین  و البته مدل های دیگه ای نیز از اتشگاه وجود داره که میتونین عکس های اون رو در پایین ببینید

* نمونه شماره یک اتشگاه :

این یکی از نمونه های صحیح اتشگاه می باشد ، که با اجر نسوز کار شده و دقیقا به اندازه قطر پایین تنور در نظر گرفته شده هست و در ملات ان نیز از سمیان نسوز استفاده شده هست

3 – مرحله سوم قراردادن تنوری روی اتشگاه و تنظیم آن

بعد از اینکه زیرکاری تنور انجام شد و اتشگاه تنور متناسب با قطر پایین تنور رو درست کردین و مطمئن شدین که اتشگاه و زیرکاری محکم هستند ، تنور رو روی اتشگاه قرار میدین که در عکس های زیر قابل مشاهده هست

نمونه مرحله سوم :

مرحله سوم ، طبق عکس بالا بعد از درست کردن اتشگاه تنور رو بر روی اشتگاه قرار میدین

4 – مرحله چهارم دیوار چینی اطراف تنور

دیوار چینی اطراف تنور نیز مرحله خیلی مهمی هست شما باید اطراف تنور رو یک دیوار به فاصله 5 الی 10 سانتی متر بکشید که بعد این فاصله باید با سنگ نخودی پر بشه که توضیح اون رو نیز خواهیم داد ، البته این فاصله هر چقدر به سمت 5 سانتی متر باشه بهتر هست اما می توانید همون 10 سانتی متر رو هم در نظر بگیرید

نمونه مرحله چهارم ( دیوارچینی اطراف تنور )

بعد از اینکه تنور رو بر روی اتشگاه قرار دادین باید اطراف تنور رو یک دیوار به ضخامت 5 الی 10 سانتی متری بکشید

5 – پر کردن و محکم کاری اطراف تنور

بعد از اینکه تنور رو نصب کردین و دیوار چینی های اطراف اون رو هم انجام دادین و تنور در جای خودش قرار گرفت در این زمان باید پشت تنور را با مواد مناسب پر کنین ، باید بدونین چیزی که پشت تنور ریخته میشه هم باید تنور رو گرم نگه داره و هم اینکه تنور رو استقامت بهش بده و فشار زیادی بهش وارد نشه

چه چیزی پشت تنور بریزیم ؟

اینکه پشت تنور رو چه چیزی بریزید ، یکی از اون موضوعاتی هست که اما و اگر و ماجرا زیاد داره و هر کسی  خلاصه یه چیزی برای پشت تنور پیشنهاد میده ، یک نفر گل و یک نفر خاک و یک نفر خاکستر و خلاصه همینطور که بگردین هر کسی یه چیزی رو پیشنهاد میده اما خب اون چیزی که میشه بهش اعتماد کرد چیزی هست که معمولا هم منطقی تر هست و هم طبق تجربه معمولا در بیشتر نانوایی ها نصب این مورد نصب میشه

حالا اون چیه ؟!

چیزی که برای پشت تنوری خیلی خوب هست سنگ بادومی هست نه درشت تر و نه ریز تر به صورت مثال اگر پشت تنور ماسه بریزید بعد از مدتی همین که کوچکترین ترکی پشت تنور ایجاد بشه اون ماسه ها زودتر خالی میشه و پشت تنور رو خالی میکنند و وقتی پشت تنور خالی بشه زودتر تنور خراب میشه

و یا اگر پشت تنور سنگ های درشت بریزید فضا خالی زیاد میمونه پشت تنور و بعد همینکه سنگها کمی جابجا باشه و فضا خالی دوباره پشت تنور ایجاد بشه تنور دوباره خیلی زود خراب میشه ، پس سعی کنین سنگ نخودی باشه

یک نکته هم در مورد ریختن نخودی ها هستش این هست که باید نخودی ها رو کم کم بریزید و با یک چوب روی نخودی ها بزنین و مطمئن بشین که نخودی ها به خوبی ته نشین شده و به اصلاح فضا خالی بین نخودی ها نمانده باشه ، چون اگه بمونه بعد به مرور زمان ته نشین میشه نخودی ها و پشت تنور فضا خالی ایجاد میشود

خب حالا بعد از ریختن سنگ نخودی اطراف تنور اطراف تنور رو به سلیقه خودتون نما کاری میکنین و اما در خصوص بالای تنور و کار کردن سقف تنور مواردی رو خدمت شما عرض می کنم

نمونه مرحله پنجم :

پشت تنور رو با سنگ بادومی پر کنین ، دوستان دقت کنین که حتما پشت تنور رو گراویه بریزید ، چون گراویه باعث میشه هم تنور گرم بمونه و هم اینکه زیادی پشت تنور رو سنگین نمیکنه و اگر تنور ترک هم برداره این سنگ ها به داخل تنور نمیان ، سایز سنگ هم بهترین مورد سنگ نخودی هست

6 – بستن بالا تنور

مرحله ششم که جزو مراحل پایانی تنور هست ، این طور هست که شما برای اینکه رطوبت باران به پشت تنور نفوذ نکند بالا تنور رو باید بپوشانید ، و این کار هم میتواند با سنگ نماکاری باشه و هم اینکه با استفاده از سیمان کاری باشه

نکته ای که در زمان بستن بالا تنور باید به ان توجه کنین ، این هست که طوری بالا تنور رو ببستید که اب از طریق سطح بالا تنور به داخل تنور نفوذ نکنه و هم چنین لبه های بالا تنور رو نیازی نیست با گل و یا اجر بپوشانید

نمونه مرحله ششم :

بستن بالا تنور ، مرحله ای هست که بعد از اینکه تنور نصب شد و دیواره کار شد و سنگ نخودی پر شد بعد از این میتوانید نمای بالا تنور رو بزنین و این یک نمونه هست که می بینین فقط توجه کنین حتما سنگ های پشت به خوبی ریخته شود و پر شود و بعد برویم سراغ نصب بالا تنور

7 – نماکاری تنور

نماکاری تنور ، به نظر خودم مهم ترین قسمت تنور هست نه از نظر فنی بلکه از نظر زیبایی و حس خوبی که به محیط منتقل میکند از این جهت نماکاری تنور رو با دقت انجام بدین در مورد ایده های نماکاری در اپلیکیشن ما در بخش تنور گلی و تحت عنوان ایده های نماکاری ،  ایده های مختلفی وجود دارد

نمونه نماکاری تنور :

نماکاری تنور همینطور که در عکس می بینین با اجر نماکاری هست و البته اجر نسوز رو هم میشه برای نماکاری استفاده کرد و از قضی کیفیت بالاتری هم دارند

نمونه های بسیار بیشتری از نمونه نصب های تنور گلی نیز در اپلیکیشن تنور مهدی موجود می باشد ومیتوانید از بخش » تنور گلی سنتی  » و گالری تصاویر این نمونه عکس هارو مشاهده نمایید البته در زیر چند مورد نمونه نصب برای شما قرار دادیم

* آب بندی تنور گلی :

پس از اینکه تنور گلی رو به درستی نصب کردین نکته خیلی خیلی مهم بعدی این هست که باید تنور رو به خوبی آب بندی کنین و در مورد اب بندی نیز مقاله ای تحت عنوان ، اموزش اب بندی تنور گلی در سایت قرار دادیم که میتوانید استفاده نمایید

نکته پایانی : مواردی که در این بخش اشاره کردیم به انها حاصل تجربه و نصب های مختلف و نظریات دوستان مختلف ما هست ، از این نظر این نکات خیلی دقیق هست از این جهت برای نصب حتما به این نکات توجه کنین و به علاوه در مورد نصب تنور نانوایی و یا نصب تنور در داخل زمین نیز ئذ اپلیکیشن ( نرم افزار ) تنور مهدی مطالب زیادی قرار دادیم که میتوانید این اپلیکیشن را دانلود نمایید و از این مطالب استفاده داشته باشید .

نکات پایانی :

1 – اگر ابهامی و سوال و انتقادی در رابطه با نصب دارید در بخش نظرات زیر همین پست مطرح نمایید

2 – نصب تنور را دقیقا به صورتی که در بخش بالا توضیح دادیم نصب نمایید تا تنور شما به بهترین شکل نصب بشود و طول عمربالاتری داشته باشد

3 – اگر سوالی در رابطه با نصب دارید میتوانید در بخش زیر مطرح نمایید و یا بخش زیر را مطالعه نمایید ممکن است سوال شما در بخش نظرات پاسخ داده شده باشد

4 – برای سفارش اختصاصی نصب تنور توسط تیم ما میتوانید با شماره تماس های پایین سایت تماس بگیرید

5 – در نهایت دانلود اپلیکیشن تنور مهدی رو فراموش نکنین ( دانلود کلیک کنین )

دیدگاه شما

38 دیدگاه

  1. مهدی گفت:

    با عرض ادب خدمت مجموعه تنور مهدی ، متشکر بابت توضیحات خوبتون برای نصب تنور ها ، استفاده کردم و حداقل کاری که در برابر این اموش میشد انجام داد تشکر بود و ارزو بهترین ها برای مجموعه و تیم همراهتون

    • متشکر از نظر لطف شما در مورد ما و امیدواریم بتوانیم شایسته این توجه شما باشیم

    • محمدی گفت:

      سلام میشه پشت تنور را خاکستر ریخت

      • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

        سلام و درود در مورد خاسکتر ریختن نمیشود گفت اشتباه هست ، اما بهتر همین هست که ابتدا پشت تنور رو پشم شیشه گرفته و سپس پشت اون رو با سنگ پر کنین

    • داود شورگشتی گفت:

      سلام برای عایق کردن تنور میشه از پشم شیشه استفاده کنیم و بعد گراویه نخودی بریزیم؟ با تشکر.

      • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

        سلام و درود دوست عزیز ، بله خیلی هم درست هست این کار میتوانید با پشم شیشه تنور رو عایق کنین و بعد سنگ گراویه بریزید ، فقط توجه کنین که پشم شیشه رو خیلی خیلی محکم کنین به تنور با سیم آرموتور بندی

  2. فائزه درویش گفت:

    سلام
    میخواستم بدونم در صورت خرید تنور امکانش هست نیروهای خودتون رو برای نصب بفرستید تا اقدام به نصب کنن؟

  3. مهدی عارف گفت:

    اموزش کاملی بود بنده خودم نصاب هستم اما نکات خوبی در این اموزش دیدم در ضمن شما نصاب نیاز ندارید باهاتون همکاری کنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      خواهش میکنم نظر لطف شماست و باعث افتخار ما هست همکاری ، مشخصات خودتون و شهر خودتون رو به شماره واتساپ زیر ارسال کنین 09152058195

  4. نوروزی گفت:

    ایا میشه پست تنور رو فقط سیمان بریزیم و محکم کنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      با سلام
      خیر ریختن سیمان علاوه بر اینکه تنور رو خیس میکنه به شدت پشت تنور رو محکم میکنه و این امر جلوگیری میکنه از اینکه تنور پس از گرم شدن کمی باز تر بشه یعنی تنور پس از اینکه روشن بشه کمی به سمت پشت بزرگتر خواهد شد و ریختن سیمان درپشت تنور فقط شکستگی تنور رو به دنبال خواهد داشت این روش اشتباه گاهی مواقع دیده میشه که بهتر این است که شما همون مصالحی که در بالا توضیح دادیم استفاده کنید

  5. ملکی گفت:

    به نام خدای رحمان
    با سلام و عرض ادب خیلی ممنون بابت راهنمای نصب تنور سنتی من همه نکات رعایت کردم و تنور رو خیلی دقیق نصب کردم فقط تنها مشکلی که دارم وقتی روشن میشه خیلی گاز داره تمام مغازه رو گاز میگره آدم نمیتونه نفس بکشه ممنون میشم کمکم کنید. آیاگازش میتونه بخاطر غیر استاندارد بودن مشعل باشه . با تشکر

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام این مشکل بیشتر به خاطر مشعل هست ، هرچند باید اتشگاه تنور رو هم استاندارد درست بشه ، اما از نظر بنده بیشتر مشعل رو مورد توجه قرار بدین ، و ر ضمن بالای تنور یک مکنده هوا و یا هودی قرار بدین

  6. نادر نظامی گفت:

    سلام با عرض خدا قوت خدمت شما عزیزان ببخشید من یک تنور گلی نصب کردم و دو روز شعله روشن کردم و امروز یعنی روز سوم چوب ریختم شعله زیاد شد و چند جا ترکیده و چون نمیدونستم روغن مالی نکرده بودم
    الان باید چکار کنم تا ترکش از بین بره
    باز هم باید روشن بمونه یا کافیه
    اگه راهنمایی بفرمائید خیلی ممنون میشم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام و درود ، باید روغن بزنین البته باید قبل از روشن شدن اولیه می بود اما بازهم دیر نشده ، میتوانید روغن رو همین حالا هم بزنین ، بعد از روغن شدن که البته باید خیلی خیلی کم باشه تنور رو برای چندین ساعت بزارید روشن بمونه

  7. مجرد گفت:

    باسلام وعرض ادب ومتشکر از راهنمایی بسیارشفاف وارزنده
    احتراما در خصوص نصب تنور سنتی راهنما بصورت تصویری وهمراه باشکل بود خیلی عالی بوداگربازم راهنمایی تصویر دار داشتید بی زحمت به ایمیل اینجانب ارسال فرماییدباتشکر
    ببخشید گراویه نخودی ریز چی هست ؟

  8. رضا براتی هماپور گفت:

    سلام، در ایام تعطیلی کرونا بیکار ننشستم و یک تنور گلی به ارتفاع ۷۰ سانتی درست کردم، سوالم اینه که آیا برای پخت نان، حتما باید در زمین بزارمش یا پشتشو ایستاده پر کنم؟ منظورم اینه که همینطوری هم بدون پر کردن، داغ میشه که بشه باهاش نون پخت؟ سوال بعدی آیا صبر کنم به حال طبیعی خشک بشه، یا الان هم میشه روشنش کرد؟باتشکر

  9. مسعود طیبی گفت:

    با سلام و عرض ادب، زاویه ای که تنور نسبت به شاطر دارد و ارتفاع تنور را لطف کنید ، و آیا به جای گران به از خاکستر میتوان استفاده کرد ؟

  10. فاطمه حسینی گفت:

    اگر تنور بترکد و لایه رویی آن از چند جا بریزد قابل تعمیر است ؟ چگونه؟

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام درود باید ، عکس و فیلم این مشکل رو در واتساپ برای ما ارسال کنین تا بررسی کنیم در اکثر اوقات قابل حل نمی باشد ، اما باب اطمینان میتوانید مشخصات و عکس رو به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید 09152058195

  11. حسن رازگردانی گفت:

    سلام من تنور درست کردم با شعله زیاد وبدون چرب کردن روشن کردم تنور لایه رویش ریخته حالا باید برای ترمیم چکارکنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام دوست عزیز
      اول اینکه خب باید طبق اموزش ها تنور رو اهسته اهسته گرم می کردین و به علاوه اینکه باید روغن مالی می کردین ، اما برای ترمیم سعی کنین با شماره های پشتیبانی تماس بگیرید

  12. وحید نورب گفت:

    چطور از گاز استفاده کنیم . پایین تنور باید کاملا بسته باشه؟ اگر خکدتون نصب کنید هزینش چقدر میشه

  13. رضا محمودی گفت:

    با سلام وعرض ادب واحترام گراویه یهنی چی ممنونم

  14. مهدی احسانی گفت:

    با سلام
    اونجور که تو یزد مرسومه تنور رو حین کارگذاشتن داغ میکنن و بعد از اون پشت تنور رو با کاه گل ,آجر میچسبونن و دوباره روی اون رو کاه گل کشی میکنن تا یه دست بشه و بعد نخودی میریزن میخواستم بدونم اینکار هم نیازه یا مستقیما نخودی رو بریزیم و تکمیل کنیم و تنور رو آب بندی یا اصطلاحا بپزیم؟
    و سوال دوم اینکه اگر جای نخودی سنگ خورد شده آهن بریزیم واسه حرارت نگه داری تنورها بهتره یا نه

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      در مورد ، اینکه پشت تنور اجر بچسبونین درست نیست و بهتر همین هست که پشت تنور رو پشم شیشه بزنین ، و بعد از اون سنگ بریزید و در مورد نکته دوم هم ، اگر سنگ اهن شما بادومی خرد بشه ، به شرطی که پشت تنور پشم شیشه بکشید میشه استفاده کرد

  15. رضوی گفت:

    سلام. وقتی نان را به تنور می زنم نان زود ول می شود و پشت نان خیلی گلی میشود. چیکار باید کرد؟

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      ببینید علت این موضوع خیلی سرد بودن و یا گرم بودن تنور شماست ، سعی کنین با تمرین و تکرار تنور خودتون رو در حرارت متعادل نگه دارید

  16. محمد هایری گفت:

    بسیار ممنون از توضیحات مفید شما و با آرزوی توفیق روز افزون شما
    چند سوال ذهن منو درگیر داره ممنون میشم اگر با توجه به تجارب و دانسته هاتون جواب بدین:
    1- آیا در مورد تنورهای سفالی(پخته شده) گاز سوز هم به همین گونه باید عمل نمود
    2- برخی معتقدند قطر تنور سفالی کمتر باشه بهتره! درسته؟
    3-برخی عنوان می کنند اگر به جای ماسه یا سنگریزه پشت تنور سفالی یک لایه توری مرغی و بعدش یک لایه پشم سنگ نصب بشه و مجددا تکرار بشه و بعدش روشهای سنتی مثل شن و سنگریزه کار شود بهتر است از سنگریزه..
    سوال اینجاست که اینطوری گرما عملا کمتر به پشت تنور منتقل میشه و وجود لایه سنگریزه توجیهش رو از دست میده و اینکه آیا گرمای خود سفال برای گیرایی و پشت گرمی تنور کافی خواهد بود؟

    ممنون میشم راهنمایی ام کنید

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام و درود
      خیلی خوشحال هستیم که تیم مارو برای راهنمایی انتخاب کردین
      در مورد تنور های پخته شده نصب اون زیاد فرق نمیکنه ، اگر بخواهید کارتون رو سخت نکنین طبق همین راهنمایی نصب کنین
      در مورد قطر تنور هم خیر ، تنور های ضخیم تر هم طول عمر بیشتری دارد و هم بهتر گرم میشود
      در مورد پشم سنگ هم باعث میشود تنور از پشت محکم تر بشود ، و در نهایت پشت تنور سنگ ریزه از هر چیزی برای گرم تر کردن تنور مهم تر هست ، اما نکته ای که فرمودین ، هم غلط نبود
      باز هم میتوانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید

  17. محمدرضا پورشهاب گفت:

    سلام ،من یک تنور نصب کردم پشت آن هم ماسه ریختم ولی در نهایتدزواره تنور خوب داغ نمیشود باعث چسبیدن نان به تنور ا زیر و سوختن روی نان میشود لطفا راهنمایی ام بفرمائید

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      بله داغ شدن تنور در این موضوع مهم هست ، ولی خب برای حل این مشکل از مشعل قوی تری استفاده کنین