همانطور که خرید یک تنور سنتی مرغوب مهم است ، نصب اصولی و درست تنور های سنتی نیز مسئله مهمی است که باید ، به درستی نصب بشود از این جهت در پست اختصاصی وبسایت تنور مهدی به راهنمایی کامل نصب تنور سنتی می پردازیم تا یک تنور با کیفیت در باغ و ویلا خودتان و یا منزل خودتان و یا در نانوایی خود نصب کنید پس همراه ما باشید با راهنمای نصب تنور گلی سنتی ، در این پست با جون و دل هرچیزی در رابطه با نصب تنور گلی سنتی لازم دارید به صورت کامل توضیح دادیم پس خط به خط این مطلب رو با دقت بخونین .
اگه دوست دارید که تنور گلی خودتون رو به بهترین نحو ممکن نصب کنین سعی کنین خط به خط مطالب این صفحه رو با دقت مطالعه بفرمایید دقت بفرمایید که در بخش های مختلف نکات مهمی نهفته هست ، ابتدا میتوانید وویس های موجود در صفحه رو گوش کنین و سپس ویدیو های اموزشی و سپس مطالب نوشته شده و سپس در انتها می توانید نظرات مخاطبین رو نیز مطالعه بفرمایید و اگر شما نیز سوالی دارید در انتها می توانید برای ما بنویسید در کم ترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم داد
( نکته بسیار مهم )
یک نکته خیلی خیلی ! مهم وجود داره در مورد اگه تنور خودتون رو درست نصب نکنین ، در خوش بینانه ترین حالت تنور شما دچار ترک های زیادی خواهد بود و در بدبینانه ترین حالت تنور شما خواهد ترکید و به علاوه اگر نصب شما درست انجام نشه قطعا تنور شما به خوبی گرم نمیشه و به علاوه اگر زاویه درستی به تنور ندید، شما نمیتونین به راحتی نون پخت کنین ، و طول عمر تنور نیز به شدت کاهش پیدا میکنه ، از این جهت اگر دوست دارید تنوری درست و اصولی نصب کنین همراه ما باشید تا انتها این مطلب
قبل از هر چیزی باید بدونین که دو مدل نصب در تنور ثابت داریم یک مدل نصب داخل زمین هست و یک مدل نصب تنور ایستاده هست، در نصب داخل زمین ، زمین حفر شده و تنور داخل زمین قرار میگیرد ، اما در تنور روی زمین ، تنور روی زمین کار میشود و اطراف تنور رو دیوار چینی می کنیم
نصب اصولی برابر هست با : طول عمر بیشتر + تنور سالم و کم ترک + و لذت پخت نان
(( تنور مهدی ))
( فصل اول نصب تنور روی زمین )
در این قسمت به شما آموزش خواهیم داد که چطور یک تنورگلی سنتی رو برای خودتون در باغ و یا منزل به راحتی نصب کنین ، در ضمن به این خاطر اموزش نصب تنور شخصی یعنی تنور خانگی و باغی رو با تنور رستوران و نانوایی جدا کردیم ، چون تنور رستوران و نانوایی نیاز به حساسیت بیشتری داره ، برای همین سعی می کنیم در ادامه در مورد اونها بیشتر توضیح بدیم وگرنه کلیات نصب کاملا یکی هست
اولین قدم در نصب تنور این هست که تنور مناسبی تهیه کنین ، در تهیه تنور مناسب تنها کیفیت اون شرط نیست و شما باید سایز درستی از تنور رو انتخاب کنین ، تا مناسب با نیاز شما و پخت شما باشه که در این رابطه مقاله بسیار کاملی در زمینه راهنمای خرید تنور گلی داریم و بعد از مطالعه این بخش میتونین مطالعه کنین و در انتهای صفحه لینک اون مقاله رو قرار میدم و موضوع بعدی ، باید تنور شما برای نصب اماده باشه ، این امادگی چند مورد هست ، اولا باید تنور شما اطمینان حاصل کنین کاملا خشک شده باشه ، ممکن هست تنور رو وقتی می خرید کمی رطوبت داشته باشه برای همین اگر فرصتش رو دارید بزارید چند روزی بیشتر بمونه و خشک باشه در محیطی خشک و گرم و بدون طوبت ، باشه و مورد بعدی در اماده سازی تنور ، برای نصب ، اماده سازی لیست مصالح و مشعل و غیره برای نصب هست به صورت مثال اگر قصد دارید تنور گازی یعنی با مشعل روشن کنین بهتر این هست قبل از شروع به نصب ، مشعل اماده باشد تا در زمان نصب اتشگاه و ورودی اتشگاه رو به اندازه مشعل تنظیم کنین و در مورد اماده سازی تنور باز هم اگر مواردی باشد در این بخش اضافه می کنیم اما تا اینجا تنور رو خشک باشه و هم چنین لوازم و مصالح تنور برای نصب رو از قبل اماده داشته باشید
یکی از بخش های مهم انتخاب جایگاه نصب تنور هست ، باید بدونین انتخاب هر محلی برای خودش مزایا و معایب خاص به خودشو داره از این جهت دقت کنین جایگاه خوبی برای نصب تنورتون انتخاب کرده باشید و در مورد انتخاب محل مناسب تنور برای شما توضیحاتی رو خواهیم داد ( محل نصب تنور باید کجا باشه ) :
زیر کاری تنور بخش محکمی هست که به طول عمر و استقامت تنور شما کمک خواهد کرد از این جهت بخش زیر کاری رو با دقت انجام بدید
پر کردن اطراف تنور خیلی مهمه ، یعنی وقتی تنور رو نصب کردید و دیواره های اطراف رو قرار دادید باید فاصله پشت تنور بین تنور و دیواره رو با مواد مناسب پر کنین ، بهتر این هست بزارید که بزارید ملات دیواره ها و پایین اتشگاه به خوبی خشک بشه و سپس پشت تنور رو پر کنین
بعد از اینکه شن های پشت تنور رو ریختین ، داخل تنور باید لبه های بالای تنور رو کاملا ببستید و لبه ای از تنور بیرون نباشه ، بیرون بودن لبه باعث میشه تنور شما از ناحیه لبه کم کم خراب بشه
میتونین بالای تنور رو با نماکاری ببستید و یا با سیمان کاری معمولی ، اما در زمان بستن بالای تنور دقت کنین ، رطوبت مصالح باعث خراب شدن لبه تنور شما نشه و با کشیدن یک پلاستیک روی لبه مانع از رسیدن رطوبت به تنور بشین
بعد از اینکه مراحل نصب رو به صورت کامل انجام دادید ، میتونین تنور خودتون رو نماکاری کنین ، منظور از نماکاری میتونه یک سیمان کاری ساده باشه و یا یک سنگ کاری خیلی شیک و پیچیده ، ولی به هر صورت شما میتونین تنور رو به شکل های مختلف نماکاری و زیبا سازی اون رو انجام بدید .
در نماکاری باید بدونین که اولا نگران حرارت تنور و اسیب به نماکاری تنور نباشید ، چون این سوال زیاد پرسیده میشه و بدونین حرارت تنور به اطراف زیاد نیست ، مخصوصا اگر طبق نصب شن رو به خوبی ریخته باشید ، و مورد بعدی اینکه در نماکاری عجله نکنینی یعنی ، زمانی تنور رو نماکاری کنینی که چند باری با تنور پخت داشتین و از کیفیت و سلامت تنور خاطرتون جمع هست و بعد نماکاری کنینی ، چون ممکن هست تنور دچار مشکل بشه و نیاز باشه که تنور رو در بیارین ، هرچند باید نماکاری شما طوری باشه که اگر در اینده خواستین تنور رو تعویض کنین اسیبی به نماکاری شما وارد نشه
اب بندی تنور گلی موضوع بسیار بسیار مهمی هست که ، اگر این مرحله اب بندی رو به درستی انجام ندهید قطعا تمام زحمات شما در انتخاب تنور و نصب تنور به هدر میرود و تنور شما خراب می شود ، برای همین اب بندی تنور رو با دقت فراوان انجام دهید ، در فصل چهارم همین صفحه در ادامه مطالب در مورد ، اموزش اب بندی تنور گلی به صورت مفصل و کامل توضیح داده ایم ، پس مطالب رو تا پایین مطالعه نمایید و بخش آب بندی رو نیز با دقت دو چندان مطالعه نمایید .
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
سعی کردیم در همین صفحه نمونه نصب های زیادی قرار بدیم اما نمونه نصب های بیشتر رو می تونین در اپلیکیشن ما و همچنین از طریق تماس با پشتیبانی دریافت کنین
به این سوال بالاتر اشاره کردیم و توضیح دادیم اما برای اینکه گیج نشین و دچار اشتباه نشین با جزییات بیشتری اینجا توضیح میدم خدمت شما ، اولا باید اشاره کنم که کلیات نصب در هر دو تنور یکی هست یعنی فرمول کلی یکی هست ، اما به خاطر اهمیت بالای نصب درست تنور در نانوایی و رستوران ، خواستیم که در بخشی جداگانه توضیح بدهیم که هم عکس های مرتبط قرار بدیم و هم اینکه موارد اضافی رو با دقت توضیح بدیم که البته وقتی بخش دوم یعنی راهنمای نصب تنور نانوایی ور ستوران رو مشاهده کنین قطعا متوجه خواهید شد این اختلاف و تفاوت ها در چه مواردی هست
هرچند این مورد ، از اون مواردی هست که اختلافی هست یعنی برخی ، عقیده قوی دارند که اصلا نباید تنور ایستاده نصب بشه ، اما طبق تجربه هر دو مدل نصب هیچ ایرادی نداره ، هرچند دقت کنین وقتی تنور کاملا ایستاده هست مزایای خاص خودشو داره و وقتی هم که با زاویه نصب میشه مجدد مزایای خاص خودشو داره ، اما برای تصمیم گیری درست بهترین کار این هست که ببینید کدوم مدل نصب باب میل شماست از نظر نان زدن و از نظر زیبایی نصب
اینکه توصیه می کنیم پشت تنور ، شن نخودی بریزین ، طبق تجربه هست ، کما اینکه شاید موادی باشه که حتی بهتر از شن نخودی عمل کنه اما ، بین خاک و ماسه بادی و خاکستر و شن بادومی بزرگ ، قطعا بین اینها شن نخودی گزینه بسیار بهتری هست
اتشگاه تنور قسمت پایین تنور هست که یا مشعل قرار میگیره و یا اینکه ، در اون قسمت شما هیزم می ریزید و تنور خودتون رو گرم می کنین اما باید بدونین که اشتگاه تنور ارتفاع اون و عمق و حجم اون موضوع مهمی هست که در توضیحات بهش اشاره کردیم و شما نیز دقت داشته باشید
در مورد اینکه چه مشعلی برای تنور گلی خودتون انتخاب کنین ، در ادامه همین صفحه توضیح دادیم و توضیح کامل تری نیز داریم برای انتخاب مشعل که در صفحه راهنمای خرید مشعل هست و لینک آن مجدد در همین پایین صفحه موجود هست ( اما بدانید که انتخاب سایز مشعل خیلی مهمه چون با توجه به سایز تنور شما باید مشعلی متناسب با آن خریداری و انتخاب بشود )
نصب تنور گلی ، نانوایی با وجود اینکه شبیه نصب تنور خانگی و باغ و رستوران هست اما خب تفاوت های کمی در عمل داره که ، برای شما در این قسمت توضیح میدیم تا تنور نانوایی خودتون رو به بهترین شکل ممکن نصب کنین
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در بخش راهنمای خرید تنور گلی ، در تنور نانوایی انتخاب سایز درست اهمیت دو چندانی داره چون اگر سیاز درستی برای تنور نانوایی خودتون انتخاب نکنین قطعا در پخت نان و نصب و راه اندازی اون به مشکل میخورید
در رستروان ها معمولا هم از تنور گلی سیار استفاده میشود و هم میشود که از تنور های گلی به صورت ثابت استفاده کرد که در این قسمت برای شما به صورت کامل در مورد نحوه نصب یک تنور در رستوران توضیح می دهیم و در اینجا بیشتر نکاتی پیرامون انتخاب مکان نصب توضیح می دهیم ، چون مراحل نصب رو که قبلا توضیح دادیم و به صورت خلاصه برای تنور رستورانی نیز به همان شکل می باشد.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
آب بندی تنور گلی یک بخش فوق فوق مهم هست که بعد از نصب تنور باید با دقت فراوان انجام شود ، تا تنور شما اماده پخت نان بشود ، به زبان ساده اب بندی یعنی همون روشن کردن اولیه تنور هست که باید ضمن اینکه در چند مرحله پیوسته انجام شود باید ارام ارام صورت بگیرد و همراه با روغن مالی باشد تا تنور ضمن پخته شدن و صیغلی شدن دچار ترک نشود و یا کم ترین ترک ممکن را ببیند ، پس در ادامه به توضیح این مراحل آب بندی خواهیم پرداخت .
در این بخش سعی کردیم به اکثر سوالات شما در زمینه آب بندی تنور گلی به صورت کامل توضیح بدهیم ، اگر دوست دارید ، آب بندی تنور گلی رو به صورت اصولی و صحیح انجام دهید سعی کنین سوالات موجود در این بخش رو با دقت مطالعه نمایید .
مرحله قبل از شروع به نصب : برای اینکه یک نصب خیلی خوب داشته باشید یک موضوع مهم تر قبل از نصب هست ، اون هم خرید یک تنور گلی درست هست ، برای همین در وبسایت تنور مهدی یک مقاله داریم تحت عنوان راهنمای خرید تنور گلی سنتی که میتونین اون رو هم بعد از مشاهده این مقاله مطالعه بفرمایید
مرحله اول زیر کاری تنور :
زیر کاری تنور یعنی اینکه زیر تنور باید محکم باشه و زمین در اثر گذر زمان نشست نکند و زمین حرکت و یا افتادگی پیدا نکنه و این زیرکاری باید متناسب با تنور باشه یعنی زیر کار تنور و دیواره های اون کاملا محکم باشه به صورت مثال اگر یک تنور شکم پنجاه سانتی داشت با در نظر گرفتن ضخامت اطراف اون و ضخامت دیواره ها اگر دیواره ها رو ده سانتی در نظر بگیریم و فضای خالی اطراف رو هم ده سانت در نظر بگیریم ضخامت زیرکاری حداقل حداقل هشتاد سانتی میشود که البته کمی بیشتر هم باشه مشکلی نداره
جنس زیر کاری : این زیر کاری رو با ملات بتن و یا اجر کاری میشه انجام داد هر کدوم باشه مشکلی نداره و باید دیگه خودتون بسجندید اگر اینکه جنس خاک اونجا محکم نیست سعی کنین زیر کاری رو بهتر انجام بدین در نظر داشته باشید این زیر کاری در طول عمر تنور تاثیر خیلی زیادی داره
* نمونه اول زیر کاری :
این نمونه که مشاهده می کنین یکی از بهترین انواع زیر کاری هست ، هم اینکه بتن کاری شده زیر کار و هم اینکه اجر نسوز استفاده شده که خیلی عالی هست اما زیر کاری های مقرون به صرفه تری نیز داریم از جمله دیگر موارد زیرکاری میشود از بتن ریزی معمولی استفاده کرد و یا اینکه با اجر گلی و ملات زیرکاری تنور رو اجرا کنین
مرحله دوم آتشگاه تنور :
پس از انجام زیر کاری نوبت میرسه به اینکه اتشگاه تنور رو درست کنین ، و خب اتشگاه قسمتی هست که ضمن اینکه اکسیژن کافی برای روشن شدن تنور رو از پایین تامین میکند و به علاوه محلی برای هیزم و برای مشعل تنور می باشد
در مورد اتشگاه مواردی رو خب باید بدونین ، اولین مورد اینکه اتشگاه تنور هیزمی و گازی اندکی با هم متفاوت هستند در سایز و اجرا و دوم اینکه اتشگاه تنور یعنی مهم ترین قسمت در اکسیژن رسانی به تنور و تامین گرمای تنور از این جهت درست مثل قلب تنور محسوب میشه پس از این جهت در اجرا این قسمت دقت کافی رو داشته باشید
اتشگاه هیزمی : آتشگاه تنور هیزمی ، باید کمی بزرگتر باشد ازاتشگاه تنوری که صرفا باگاز کار میکند ، چون باید در اتشگاه هیزم به مقدار لازم ریخته بشود که بتوانید حرارت لازم برای پخت نان را تامین کنید و در مورد سایزدقیق اتشگاه نیز باید متناسب با تنور خودتان اقدام کنید ، مثلا برای تنور هفتاد سانتی باید 20 سانتی به اتشگاه اختصاص بدهید و یا تنور های بزرگتر نیز اتشگاه متفاوت خود را دارند ، البته ممکن است فردی بخواهد ارتفاع تنور ، کم تری داشته باشد و اتشگاه درست نکند اما سعی کنین برای راهنمای دقیق اپلیکیشن و نکات را با دقت مطالعه کنین
آتشگاه گازی : تنور گازی میتواند همان اتشگاه تنور هیزمی و یا کمی کمتر را داشته باشد اما دقت کنین باید حتما در جلو اشتگاه یک هواکش برای داخل تنور قرار بدهید که عکس های این موضوع را نیز در پایین میتوانید مشاهده کنین
در مورد آتشگاه توجه کنین که باید متناسب با قطر پایین تنور باشه یعنی قطر پایین تنور هر چقدر هست شما هم باید اتشگاه رو گرد به اندازه قطر پایین تنور درست کنین و البته مدل های دیگه ای نیز از اتشگاه وجود داره که میتونین عکس های اون رو در پایین ببینید
* نمونه شماره یک اتشگاه :
این یکی از نمونه های صحیح اتشگاه می باشد ، که با اجر نسوز کار شده و دقیقا به اندازه قطر پایین تنور در نظر گرفته شده هست و در ملات ان نیز از سمیان نسوز استفاده شده هست ( راهنمای نصب تنور گلی سنتی )
3 – مرحله سوم قراردادن تنوری روی اتشگاه و تنظیم آن
بعد از اینکه زیرکاری تنور انجام شد و اتشگاه تنور متناسب با قطر پایین تنور رو درست کردین و مطمئن شدین که اتشگاه و زیرکاری محکم هستند ، تنور رو روی اتشگاه قرار میدین که در عکس های زیر قابل مشاهده هست
نمونه مرحله سوم :
مرحله سوم ، طبق عکس بالا بعد از درست کردن اتشگاه تنور رو بر روی اشتگاه قرار میدین
4 – مرحله چهارم دیوار چینی اطراف تنور
دیوار چینی اطراف تنور نیز مرحله خیلی مهمی هست شما باید اطراف تنور رو یک دیوار به فاصله 5 الی 10 سانتی متر بکشید که بعد این فاصله باید با سنگ نخودی پر بشه که توضیح اون رو نیز خواهیم داد ، البته این فاصله هر چقدر به سمت 5 سانتی متر باشه بهتر هست اما می توانید همون 10 سانتی متر رو هم در نظر بگیرید
نمونه مرحله چهارم ( دیوارچینی اطراف تنور )
بعد از اینکه تنور رو بر روی اتشگاه قرار دادین باید اطراف تنور رو یک دیوار به ضخامت 5 الی 10 سانتی متری بکشید ( راهنمای نصب تنور گلی سنتی )
5 – پر کردن و محکم کاری اطراف تنور
بعد از اینکه تنور رو نصب کردین و دیوار چینی های اطراف اون رو هم انجام دادین و تنور در جای خودش قرار گرفت در این زمان باید پشت تنور را با مواد مناسب پر کنین ، باید بدونین چیزی که پشت تنور ریخته میشه هم باید تنور رو گرم نگه داره و هم اینکه تنور رو استقامت بهش بده و فشار زیادی بهش وارد نشه
چه چیزی پشت تنور بریزیم ؟
اینکه پشت تنور رو چه چیزی بریزید ، یکی از اون موضوعاتی هست که اما و اگر و ماجرا زیاد داره و هر کسی خلاصه یه چیزی برای پشت تنور پیشنهاد میده ، یک نفر گل و یک نفر خاک و یک نفر خاکستر و خلاصه همینطور که بگردین هر کسی یه چیزی رو پیشنهاد میده اما خب اون چیزی که میشه بهش اعتماد کرد چیزی هست که معمولا هم منطقی تر هست و هم طبق تجربه معمولا در بیشتر نانوایی ها نصب این مورد نصب میشه …
حالا اون چیه ؟!
چیزی که برای پشت تنوری خیلی خوب هست سنگ بادومی هست نه درشت تر و نه ریز تر به صورت مثال اگر پشت تنور ماسه بریزید بعد از مدتی همین که کوچکترین ترکی پشت تنور ایجاد بشه اون ماسه ها زودتر خالی میشه و پشت تنور رو خالی میکنند و وقتی پشت تنور خالی بشه زودتر تنور خراب میشه
و یا اگر پشت تنور سنگ های درشت بریزید فضا خالی زیاد میمونه پشت تنور و بعد همینکه سنگها کمی جابجا باشه و فضا خالی دوباره پشت تنور ایجاد بشه تنور دوباره خیلی زود خراب میشه ، پس سعی کنین سنگ نخودی باشه
یک نکته هم در مورد ریختن نخودی ها هستش این هست که باید نخودی ها رو کم کم بریزید و با یک چوب روی نخودی ها بزنین و مطمئن بشین که نخودی ها به خوبی ته نشین شده و به اصلاح فضا خالی بین نخودی ها نمانده باشه ، چون اگه بمونه بعد به مرور زمان ته نشین میشه نخودی ها و پشت تنور فضا خالی ایجاد میشود
خب حالا بعد از ریختن سنگ نخودی اطراف تنور اطراف تنور رو به سلیقه خودتون نما کاری میکنین و اما در خصوص بالای تنور و کار کردن سقف تنور مواردی رو خدمت شما عرض می کنم
نمونه مرحله پنجم :
پشت تنور رو با سنگ بادومی پر کنین ، دوستان دقت کنین که حتما پشت تنور رو گراویه بریزید ، چون گراویه باعث میشه هم تنور گرم بمونه و هم اینکه زیادی پشت تنور رو سنگین نمیکنه و اگر تنور ترک هم برداره این سنگ ها به داخل تنور نمیان ، سایز سنگ هم بهترین مورد سنگ نخودی هست
6 – بستن بالا تنور
مرحله ششم که جزو مراحل پایانی تنور هست ، این طور هست که شما برای اینکه رطوبت باران به پشت تنور نفوذ نکند بالا تنور رو باید بپوشانید ، و این کار هم میتواند با سنگ نماکاری باشه و هم اینکه با استفاده از سیمان کاری باشه
نکته ای که در زمان بستن بالا تنور باید به ان توجه کنین ، این هست که طوری بالا تنور رو ببستید که اب از طریق سطح بالا تنور به داخل تنور نفوذ نکنه و هم چنین لبه های بالا تنور رو نیازی نیست با گل و یا اجر بپوشانید
نمونه مرحله ششم :
بستن بالا تنور ، مرحله ای هست که بعد از اینکه تنور نصب شد و دیواره کار شد و سنگ نخودی پر شد بعد از این میتوانید نمای بالا تنور رو بزنین و این یک نمونه هست که می بینین فقط توجه کنین حتما سنگ های پشت به خوبی ریخته شود و پر شود و بعد برویم سراغ نصب بالا تنور
7 – نماکاری تنور
نماکاری تنور ، به نظر خودم مهم ترین قسمت تنور هست نه از نظر فنی بلکه از نظر زیبایی و حس خوبی که به محیط منتقل میکند از این جهت نماکاری تنور رو با دقت انجام بدین در مورد ایده های نماکاری در اپلیکیشن ما در بخش تنور گلی و تحت عنوان ایده های نماکاری ، ایده های مختلفی وجود دارد و در زیر برای شما چند نمونه نمونه نصب تنور گلی رو برای شما قرار دادیم تا مورد استفاده شما قرار بگیره و در ادامه لینک اپ رو هم قرار دادیم .
نمونه نماکاری تنور :
* آب بندی تنور گلی :
پس از اینکه تنور گلی رو به درستی نصب کردین نکته خیلی خیلی مهم بعدی این هست که باید تنور رو به خوبی آب بندی کنین و در مورد اب بندی نیز مقاله ای تحت عنوان ، آموزش آب بندی تنور گلی در سایت قرار دادیم که میتوانید استفاده نمایید
در مورد اب بندی یه توضیح خلاصه به شما بدهیم و ان این هست که اب بندی یعنی روشن کردن اولیه تنور که ، باید در سه الی چهار مرحله تنور رو بعد از روغن مالی مختصر تنور را اهسته اهسته روشن کنین تا به صورت پیوسته گرم شده و تنور شما با کم ترین ترک و با بهترین کیفیت روشن بشود برای مشاهده کامل راهنمای نصب اب بندی روی لینک های پایین صفحه کلیک کنین
نصب تنور گلی نانوایی
در مورد نصب تنور گلی نانوایی در نظر داشته باشید که کلیات نصب دقیقا مثل همین نصب بالا هست اما خب جزییات و مواردی داره تنور نانوایی که باید دقت بیشتری داشته باشید و هر چند مقاله ای تحت عنوان راهنمای نصب تنور گلی نانوایی داریم و میتونین در بخش مجله تنور مهدی مطالعه کنین اما خب در اینجا یه توضیحات خلاصه خدمت شما میدیم که امیدواریم مفید باشه
مرحله اول : انتخاب تنور نانوایی و تعیین سایز تنور ( دقت کنین تنور نانوایی تعیین سایزش خیلی خیلی مهم هستش )
مرحله دوم : تعیین اتشگاه تنور ، شما باید اتشگاه تنور قسمتی که مشعل و هیزم تنور روی اون قرار میگیره رو دقیق تنظیم کنین
مرحله سوم : شیب تنور و زاویه تنور رو در مرحله سوم باید تنظیم کنین در این مرحله میزان شیب تنور باید با شاطر تعیین بشه یعنی شیب تنور رو باید شاطر مقابل تنور بایسته و شیب و زاویه تنور تنظیم بشه ، زاویه تنور دقیقا به راحتی کار شاطر و کسی که قرار هست نان پخت کنه بستگی داره
مرحله چهارم : دیواره های اطراف تنور رو تا لبه بالایی تنور امتداد میدیم
مرحله پنجم : پشت تنور رو با همون سنگ نخودی که گفتم پر کنین تا لبه بالایی پر کنین دقت کنین که پشت تنور رو به خوبی پر کنین و تا لبه بالا باشه البته در بخش راهنمای نصب تنور گلی نانوایی که لینک رو بالا قرار دادیم عکس کامل تری برای شما قرار دادیم .
مرحله ششم : مشعل تنور در اتشگاه قرار بدین به درستی تنظیم کنید ، البته در زمان ساخت اتشگاه مشعلی که قرار هست در تنور بگذارید رو با خودتون داشته باشید و تست کنین که از نظر طول و حجم در داخل اتشگاه بره و مشکلی نداشته باشه
مرحله هفتم : بعد از تنظیم مشعل باید تنور رو بالای تنور رو ببستید لبه های بالارو و بعد تنور رو برای اب بندی روشن کنین و بعد از اتمام اب بندی سراغ نماکاری برین چون یک درصد احتمال داره در فرایند اب بندی به مشکل بخورید و قرار باشه تنور تعویض بشه ، البته این مورد رو هم بگم اگر همه موارد رو درست انجام بدین نیازی به دوباره کاری نیست ، و نماکاری رو هم میتونین انجام بدین و بعد شروع به اب بندی تنور کنین
مرحله هشتم : در مرحله هشتم باید برین سراغ اب بندی تنور گلی ، دوستان دقت کنین اب بندی تنور نانوایی خیلی خیلی مهم تر از اب بندی تنور های خانگی هستش برای همین به اب بندی تنور نانوایی در مقاله ای که لینکش رو بالا قرار دادیم مراجعه کنین اما همینجا هم برای شما توضیحات اب بندی رو به صورت خلاصه ذکر میکنیم
اب بندی تنور گلی نانوایی یک اصل کلی داره اینکه باید تنور رو خوب نصب کنین اول و بعد ارام ارام گرمش کنین یعنی تنور رو به یکباره روشن و گرم نکنین که خطرناکه ، تنور رو باید خیلی ارام ارام گرم بشه و در 3 الی 4 مرحله و حالا مراحل به شرح زیر هست
بچه ها مراحل این اب بندی مثل اب بندی تنور خانگی هست به شما بالا توضیح دادم و به نظرم اینجا گفتن اونها تکرار هست ولی خب ، باید در نظر بگیرید که اب بندی تنور گلی در نانوایی باید با دقت بیشتر انجام بشه مثلا اگر گفتیم ، روغن مالی بشه روغن مالی یک دست تر و با اهستگی انجام بشه اما مقدارش همچنان کم باشه و یا اینکه ، اگر میگیم که تنور رو کم کم گرم کنین ، مثلا میتونین به جای 4 مرحله در 5 مرحله گرم کنین یعنی حرارت تنور رو پشت سر هم در پنج مرحله گرم کنین و دقت خودتون رو در انجام نصب دو چندان باشه البته با این وجود در بخش راهنمای نصب تنور گلی نانوایی تجربیات بیشتری در این مورد به اشتراک گذاشتیم لینک بالاتر داده شد
نکته پایانی : مواردی که در این راهنمای نصب تنور گلی سنتی به انها اشاره کردیم ، حاصل تجربه و نصب های مختلف و نظریات دوستان مختلف ما هست ، از این نظر این نکات خیلی دقیق هست از این جهت برای نصب حتما به این نکات توجه کنین و به علاوه در مورد نصب تنور نانوایی و یا نصب تنور در داخل زمین نیز در اپلیکیشن ( نرم افزار ) تنور مهدی مطالب زیادی قرار دادیم که میتوانید این اپلیکیشن را دانلود نمایید و از این مطالب استفاده داشته باشید .
نکات پایانی :
1 – اگر ابهامی و سوال و انتقادی در رابطه با راهنمای نصب تنور گلی سنتی دارید در بخش نظرات زیر همین پست مطرح نمایید
2 – نصب تنور را دقیقا به صورتی که در بخش بالا توضیح دادیم نصب نمایید تا تنور شما به بهترین شکل نصب بشود و طول عمربالاتری داشته باشد
3 – اگر سوالی در رابطه با نصب دارید میتوانید در بخش زیر مطرح نمایید و یا بخش زیر را مطالعه نمایید ممکن است سوال شما در بخش نظرات پاسخ داده شده باشد
4 – برای سفارش اختصاصی نصب تنور توسط تیم ما میتوانید با شماره تماس های پایین سایت تماس بگیرید
5 – در نهایت دانلود اپلیکیشن تنور مهدی رو فراموش نکنین ( دانلود کلیک کنین )
6 – تلفن تماس : 09152058194 – 09152058195
بیشتر بخوانیم : اگه علاقه مند به تنور گلی هستین یک سری محتوی و مقاله هست که صد در صد باید بخونین از راهنمای خرید تنور گلی هست تا نصب و اب بندی و نگهداری از تنور های گلی در زیر برای شما این لیست رو قرار دادیم و میتونین استفاده کنین :
مرحله اول : راهنمای خرید تنور گلی سنتی روی لینک مقابل کلیک کنین ( تنور گلی )
مرحله دوم : راهنمای نصب تنور گلی سنتی ، که همینجا برای شما توضیح دادیم یعنی همین مقاله بالا
مرحله سوم : راهنمای آب بندی تنور گلی ، روی لینک مقابل کلیک کنین ( راهنمای آبندی تنور گلی )
بچه ها دو نکته خیلی خیلی مهم هم بهتون بگم اول اینکه پرسش و پاسخ رو در بخش نظرات خواهیم داشت یعنی شما میتونین سوال کنین در بخش نظرات و پاسخ سوالات خودتون رو دریافت کنین و به علاوه اینکه اگر هنوز تنور رو خرید نکردید ، بهتر این هست راهنمای خرید تنور گلی و تنور گازی رو هم مطالعه داشته باشید که کمی بالاتر در بخش بیشتر بخوانیم مرحله اول لینک رو قرار دادیم میتونین کلیک کنین و حتما مطالعه کنین
با عرض ادب خدمت مجموعه تنور مهدی ، متشکر بابت توضیحات خوبتون برای نصب تنور ها ، استفاده کردم و حداقل کاری که در برابر این اموش میشد انجام داد تشکر بود و ارزو بهترین ها برای مجموعه و تیم همراهتون
متشکر از نظر لطف شما در مورد ما و امیدواریم بتوانیم شایسته این توجه شما باشیم
سلام میشه پشت تنور را خاکستر ریخت
سلام و درود در مورد خاسکتر ریختن نمیشود گفت اشتباه هست ، اما بهتر همین هست که ابتدا پشت تنور رو پشم شیشه گرفته و سپس پشت اون رو با سنگ پر کنین
سلام برای عایق کردن تنور میشه از پشم شیشه استفاده کنیم و بعد گراویه نخودی بریزیم؟ با تشکر.
سلام و درود دوست عزیز ، بله خیلی هم درست هست این کار میتوانید با پشم شیشه تنور رو عایق کنین و بعد سنگ گراویه بریزید ، فقط توجه کنین که پشم شیشه رو خیلی خیلی محکم کنین به تنور با سیم آرموتور بندی
سلام
میخواستم بدونم در صورت خرید تنور امکانش هست نیروهای خودتون رو برای نصب بفرستید تا اقدام به نصب کنن؟
سلام درود بله
اموزش کاملی بود بنده خودم نصاب هستم اما نکات خوبی در این اموزش دیدم در ضمن شما نصاب نیاز ندارید باهاتون همکاری کنیم
خواهش میکنم نظر لطف شماست و باعث افتخار ما هست همکاری ، مشخصات خودتون و شهر خودتون رو به شماره واتساپ زیر ارسال کنین 09152058195
ایا میشه پست تنور رو فقط سیمان بریزیم و محکم کنیم
با سلام
خیر ریختن سیمان علاوه بر اینکه تنور رو خیس میکنه به شدت پشت تنور رو محکم میکنه و این امر جلوگیری میکنه از اینکه تنور پس از گرم شدن کمی باز تر بشه یعنی تنور پس از اینکه روشن بشه کمی به سمت پشت بزرگتر خواهد شد و ریختن سیمان درپشت تنور فقط شکستگی تنور رو به دنبال خواهد داشت این روش اشتباه گاهی مواقع دیده میشه که بهتر این است که شما همون مصالحی که در بالا توضیح دادیم استفاده کنید
به نام خدای رحمان
با سلام و عرض ادب خیلی ممنون بابت راهنمای نصب تنور سنتی من همه نکات رعایت کردم و تنور رو خیلی دقیق نصب کردم فقط تنها مشکلی که دارم وقتی روشن میشه خیلی گاز داره تمام مغازه رو گاز میگره آدم نمیتونه نفس بکشه ممنون میشم کمکم کنید. آیاگازش میتونه بخاطر غیر استاندارد بودن مشعل باشه . با تشکر
سلام این مشکل بیشتر به خاطر مشعل هست ، هرچند باید اتشگاه تنور رو هم استاندارد درست بشه ، اما از نظر بنده بیشتر مشعل رو مورد توجه قرار بدین ، و ر ضمن بالای تنور یک مکنده هوا و یا هودی قرار بدین
سلام با عرض خدا قوت خدمت شما عزیزان ببخشید من یک تنور گلی نصب کردم و دو روز شعله روشن کردم و امروز یعنی روز سوم چوب ریختم شعله زیاد شد و چند جا ترکیده و چون نمیدونستم روغن مالی نکرده بودم
الان باید چکار کنم تا ترکش از بین بره
باز هم باید روشن بمونه یا کافیه
اگه راهنمایی بفرمائید خیلی ممنون میشم
سلام و درود ، باید روغن بزنین البته باید قبل از روشن شدن اولیه می بود اما بازهم دیر نشده ، میتوانید روغن رو همین حالا هم بزنین ، بعد از روغن شدن که البته باید خیلی خیلی کم باشه تنور رو برای چندین ساعت بزارید روشن بمونه
باسلام وعرض ادب ومتشکر از راهنمایی بسیارشفاف وارزنده
احتراما در خصوص نصب تنور سنتی راهنما بصورت تصویری وهمراه باشکل بود خیلی عالی بوداگربازم راهنمایی تصویر دار داشتید بی زحمت به ایمیل اینجانب ارسال فرماییدباتشکر
ببخشید گراویه نخودی ریز چی هست ؟
سلام و درود به شماره واتساپ زیر پیام بدین و نرم افزار تنور مهدی رو تهیه کنین ( 09152058195 )
سلام، در ایام تعطیلی کرونا بیکار ننشستم و یک تنور گلی به ارتفاع ۷۰ سانتی درست کردم، سوالم اینه که آیا برای پخت نان، حتما باید در زمین بزارمش یا پشتشو ایستاده پر کنم؟ منظورم اینه که همینطوری هم بدون پر کردن، داغ میشه که بشه باهاش نون پخت؟ سوال بعدی آیا صبر کنم به حال طبیعی خشک بشه، یا الان هم میشه روشنش کرد؟باتشکر
درود ، بزارید خودش طبیعی خشک بشه خیلی بهتر هست
با سلام و عرض ادب، زاویه ای که تنور نسبت به شاطر دارد و ارتفاع تنور را لطف کنید ، و آیا به جای گران به از خاکستر میتوان استفاده کرد ؟
سلام و درود گراویه از همه بهتر هست
اگر تنور بترکد و لایه رویی آن از چند جا بریزد قابل تعمیر است ؟ چگونه؟
سلام درود باید ، عکس و فیلم این مشکل رو در واتساپ برای ما ارسال کنین تا بررسی کنیم در اکثر اوقات قابل حل نمی باشد ، اما باب اطمینان میتوانید مشخصات و عکس رو به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید 09152058195
سلام من تنور درست کردم با شعله زیاد وبدون چرب کردن روشن کردم تنور لایه رویش ریخته حالا باید برای ترمیم چکارکنیم
سلام دوست عزیز
اول اینکه خب باید طبق اموزش ها تنور رو اهسته اهسته گرم می کردین و به علاوه اینکه باید روغن مالی می کردین ، اما برای ترمیم سعی کنین با شماره های پشتیبانی تماس بگیرید
چطور از گاز استفاده کنیم . پایین تنور باید کاملا بسته باشه؟ اگر خکدتون نصب کنید هزینش چقدر میشه
پایین تنور باید باز باشه برای هواکش تنور ، و در مورد هزینه نصب تماس بگیرید لطفا
با سلام وعرض ادب واحترام گراویه یهنی چی ممنونم
به مصالح ساختمانی ها بگین بهتون میدن
با سلام
اونجور که تو یزد مرسومه تنور رو حین کارگذاشتن داغ میکنن و بعد از اون پشت تنور رو با کاه گل ,آجر میچسبونن و دوباره روی اون رو کاه گل کشی میکنن تا یه دست بشه و بعد نخودی میریزن میخواستم بدونم اینکار هم نیازه یا مستقیما نخودی رو بریزیم و تکمیل کنیم و تنور رو آب بندی یا اصطلاحا بپزیم؟
و سوال دوم اینکه اگر جای نخودی سنگ خورد شده آهن بریزیم واسه حرارت نگه داری تنورها بهتره یا نه
در مورد ، اینکه پشت تنور اجر بچسبونین درست نیست و بهتر همین هست که پشت تنور رو پشم شیشه بزنین ، و بعد از اون سنگ بریزید و در مورد نکته دوم هم ، اگر سنگ اهن شما بادومی خرد بشه ، به شرطی که پشت تنور پشم شیشه بکشید میشه استفاده کرد
سلام. وقتی نان را به تنور می زنم نان زود ول می شود و پشت نان خیلی گلی میشود. چیکار باید کرد؟
ببینید علت این موضوع خیلی سرد بودن و یا گرم بودن تنور شماست ، سعی کنین با تمرین و تکرار تنور خودتون رو در حرارت متعادل نگه دارید
بسیار ممنون از توضیحات مفید شما و با آرزوی توفیق روز افزون شما
چند سوال ذهن منو درگیر داره ممنون میشم اگر با توجه به تجارب و دانسته هاتون جواب بدین:
1- آیا در مورد تنورهای سفالی(پخته شده) گاز سوز هم به همین گونه باید عمل نمود
2- برخی معتقدند قطر تنور سفالی کمتر باشه بهتره! درسته؟
3-برخی عنوان می کنند اگر به جای ماسه یا سنگریزه پشت تنور سفالی یک لایه توری مرغی و بعدش یک لایه پشم سنگ نصب بشه و مجددا تکرار بشه و بعدش روشهای سنتی مثل شن و سنگریزه کار شود بهتر است از سنگریزه..
سوال اینجاست که اینطوری گرما عملا کمتر به پشت تنور منتقل میشه و وجود لایه سنگریزه توجیهش رو از دست میده و اینکه آیا گرمای خود سفال برای گیرایی و پشت گرمی تنور کافی خواهد بود؟
ممنون میشم راهنمایی ام کنید
سلام و درود
خیلی خوشحال هستیم که تیم مارو برای راهنمایی انتخاب کردین
در مورد تنور های پخته شده نصب اون زیاد فرق نمیکنه ، اگر بخواهید کارتون رو سخت نکنین طبق همین راهنمایی نصب کنین
در مورد قطر تنور هم خیر ، تنور های ضخیم تر هم طول عمر بیشتری دارد و هم بهتر گرم میشود
در مورد پشم سنگ هم باعث میشود تنور از پشت محکم تر بشود ، و در نهایت پشت تنور سنگ ریزه از هر چیزی برای گرم تر کردن تنور مهم تر هست ، اما نکته ای که فرمودین ، هم غلط نبود
باز هم میتوانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید
سلام ،من یک تنور نصب کردم پشت آن هم ماسه ریختم ولی در نهایتدزواره تنور خوب داغ نمیشود باعث چسبیدن نان به تنور ا زیر و سوختن روی نان میشود لطفا راهنمایی ام بفرمائید
بله داغ شدن تنور در این موضوع مهم هست ، ولی خب برای حل این مشکل از مشعل قوی تری استفاده کنین
با درود سپاس از شما
زاویه ای که تنور نسبت اتشگاه و فنداسیون نصب میشه چند درجه هست ؟
سلام درود معمولا بت توجه به راحتی کار پخت و سازه هست در تنور خانگی سایز کوچک زاویه زیاد اهمیت ندارد اما در تنور نانوایی شیب زیادی نباید به تنور بدهید
در مورد نصب تنور های گلی آیا خودتون صفر تا صدشو انجام میدین شما
در مورد نصب تنور توسط تیم تنور مهدی با ما در ارتباط باشید با پشتیبانی تنور مهدی تا اطلاعات تکمیلی به شما داده شود
تنور گلی رو چطور باید روشن کنیم که ترک برنداره آیا روشی هست که ترک کم برداره
ترک برداشتن تنور های سنتی امری طبیعی هست ، اما خب این ترک ها از یک تار مو تا مقدار های بیشتر ممکن هست متفاوت باشه و کاملا بستگی داره به اینکه نصب رو شما چطور انجام بدین ، اینکه تنور کم تر ترک برداره هم بستگی داره به اینکه شما تنور رو خوب نصب کنین و هم بستگی داره به اینکه تنور رو چطور ازش مراقبت کنین برای همین در قسمت راهنمای نصب برای شما راهنمای استفاده از تنور گلی رو هم قرار دادیم
سلام برای روغن مالی از چه روغنی استفاده بشه بهتره ممنون
روغن دنبه اب شده بهتر هست ف هرچند اگر نبود از روغن مایع معمولی نیز میشه استفاده کرد
تنور رو چطور نصب کنیم که دیرتر خراب بشه
اگر تنور رو طبق راهنمایی های موجود که برای شما در سایتو شبکه های اجتماعی قرار دادیم و همچنین در اپلیکیشن تنور مهدی نیز هست اگر طبق راهنمایی های موجود انجام بدین ، تنور شما طول عمر بیشتری خواهد داشت
سلام به جای سیمان نسوز آیا میشه از خاکستر استفاده کنیم
استفاده از سیمان نسوز بهتره اما میشه از خاکستر چوب ( منظور خاکسر اتش ) در ملات سیمان خودتونن استفاده کنین
باادب وسلام خدمت سروران بی ادعای روزگارخداصحت وسلامتی بده به مجموعه تان شمایک خط بخواهیدمطلبی رافرابگیریددرسایتهای مختلف آموزش نمیدهندکه اول میگندپول رابریزیدبکارت تالینگشا بفرستم اماازمرام ومعرفت وخاکی بودنتان ایولاداره ایاساخت خودتنورسفالی راهم میشه آموزش دهید
سلام و درود بله ، در حال بررسی این موضوع هستیم که اموزش ساخت تنور گلی رو نیز قرار بدهیم و ممنون از لطف و توجه شما دوست عزیز
سلام وقت بخیر، هزینه تنور برای نانوایی چقدر می باشد؟
ببینید این یک سوال خیلی کلی هست ، بستگی به تعداد تنور مدل تنور و نصب و اجرا هزینه های مختلفی داره باید تماس بگیرید
با عرض سلام و خسته نباشید
ما ی تنور گلی داریم ، لبه بالایی تنور رو سیمان سفید زده بودیم گرما خورده ریخته
ب نظرتون چ چیزی استفاده کنیم ک در مقابل گرما مقاوم باشه و ترک نخوره
سلام و وقت بخیر بهترین مورد میتونه یکی سیمان نسوز باشه یا به سیمان خودتون خاکستر اضافه کنین و یا اینکه با خاک رس و کاه ، کاهگل درست کنین و کاهگل رو برای بالای تنور استفاده کنین
تنور رو نصب کردم ولی آتشگاه تنور به خوبی گرم نمیشه مشکل از کجاست
اینکه تنور گرم نمیشه عوامل زیادی ممکنه تاثیر گذار باشه ، اما شما سعی کنین اتشگاه رو با شن پر کنین ، درب برای تنور بزارید ، مشعل و هیزم رو تقویت کنین ، ورودی اتشگاه از پایین رو ببستید تا به داخل تنور هوا زیاد نیاد
سلام
ممنون بابت توضیحاتتون خیلی عالی بود
من یه تنور هیزمی سعی کردم طبق گفته های شما نصب کنم
الان چند تا مشکل دارم خواستم راهنمایی کنید
من طی ۳.۴روز اب بندی را تکمیل کردم ولی باز هم تنور ترک برداشته
الان وقتی نان را به تنور می چسپانم دیگه به راحتی جدا نمیشه و قسمت جلو برشته شده ولی پشت خام وقتی هم جدا میشه خیلی خاکی میشه و انگار خشکه ولی بعضی وقت ها شانسی خوب میشه من احساس میکنم تنور سرده که این مشکل پیش میاد ولی من نمیدونم دقیقا چه کار باید بکنم هبزم را میریزم داخل تنور اتش روشن میکنم ۲۰ دقیقه روشن بعد اتش جا مییفته و ذغال درست میشه نون ها را میچسپانم وقتی می خوام بچسپانم مطمئنم تنور داغه چون اب که اسپری میکنم خیلی سریع بخار میشه ولی انگار عمقی داغ نیست
در واقع سوال من این
چند ساعت قبل از پخت تنور را روشن کنم
و از کجا بفهمم تنور به اندازه کافی داغ و سطحی داغ نیست
اخه اگه خیلی داغ باشه پشتش میسوزه اگه هم کم داغ باشه جدا نمیشه
ممنون
سلام و درود معمولا بستگی به شرایط مختلفی داره اما بین 30 الی یک ساعت و نیم متغیر هست و البته شما میانگین رو حساب کنین ، در مورد داغی تنور اولا رنگ تنور تغییر میکنه و دوما اینکه چقدر گرم و چقدر سرد باشه رو به صورت تجربی کم کم یاد می گیرید که چی کار کنین
سلام واقعا مطالب کامل و دقیق بود طبق راهنمایی شما تنور رو به بهترین شکل ممکن نصب کردم
سلام وقت بخیر من هم تنور دیدم ایستاده نصب شده و هم تنور دیدم کج نصب شده به نظر شما کدوم مورد درسته ؟
سلام وقت بخیر ، در مورد نصب تنور دو حالت داره ، چه ایستاده و چه با زاویه میشه نصب کرد ، اما خب هر کدوم معایب و مزایای خاص خودشو داره که در راهنمای نصب در بالا توضیح دادم
سلام ممنون بابت اطلاعات ارایه شده خدا قوت
سلام زنده باشید
سلام
دوستان شعله رو که روشن میکنم یه طرفش مدام خاموش روشن میشه مشکل از چیه؟
سوال دوم اینکه میشه سر تنور رو ببندیم؟
سلام وقت بخیر از مشعل عکس بدید برای ما و اینکه سر تنور رو میشه بزارید ولی نباید کاملا بسته باشه درب تنور
سلام نصاب های کهنه کار میگن موقع نصل بهتر است از تیکه های شمسته کوزه گلی با کاهگل به پستتنور بچسبانید بعد نخودی بریزیدبنظر شمااین کار خوبه یا نه
سلام وقت بخیر توصیه نمیشود ، در ضمن این موضوع رو به یادداشته باشید گاهی یک موضوع اشتباه به صورت طولانی مدت بین یک عده نصاب باقی می ماند و روی اون موضوع پافشاری نیز دارند هرچند اشتباه باشد ف در مورد این موضوع هم اشتباه هست