راهنمای نصب تنور سنتی گلی ( تنور نانوایی – تنور خانگی و باغ )

همانطور که خرید یک تنور سنتی مرغوب مهم است ، نصب اصولی و درست تنور های سنتی نیز مسئله مهمی است که باید ، به درستی نصب بشود از این جهت در پست اختصاصی وبسایت تنور مهدی به راهنمایی کامل نصب تنور سنتی می پردازیم تا یک تنور با کیفیت در باغ و ویلا خودتان و یا منزل خودتان و یا در نانوایی خود نصب کنید پس همراه ما باشید با راهنمای نصب تنور گلی سنتی ، در این پست با جون و دل هرچیزی در رابطه با نصب تنور گلی سنتی لازم دارید به صورت کامل توضیح دادیم پس خط به خط این مطلب رو با دقت بخونین .

اگر نصب تنور درست انجام نشه !!

یک نکته خیلی خیلی ! مهم وجود داره در مورد اینکه اگه تنور خودتون رو درست نصب نکنین ، در خوش بینانه ترین حالت تنور شما دچار ترک های زیادی خواهد بود و در بدبینانه ترین حالت تنور شما خواهد ترکید و به علاوه اگر نصب شما درست انجام نشه قطعا تنور شما به خوبی گرم نمیشه و به علاوه اگر زاویه درستی به تنور ندید، شما نمیتونین به راحتی نون پخت کنین ، و طول عمر تنور نیز به شدت کاهش پیدا میکنه ، از این جهت اگر دوست دارید تنوری درست و اصولی نصب کنین همراه ما باشید تا انتها این مطلب

نصب تنور گلی ایستاده :

برای اینکه بهتر بتونین با این مقاله ارتباط برقرار کنین لیست مواردی که قرار هست در مورد انها صحبت کنیم شامل : راهنما نصب تنور خانگی و باغی + راهنمای نصب تنور نانوایی + پاسخ به سوالات متداول در رابطه با نصب تنور گلی که البته هرچند کلیات نصب تنور گلی ایستاده در تنور های خانگی و نانوایی یکی هست اما سعی کردیم در مورد همه نکات لازم توضیح بدیم

یه مورد دیگه هم بهتون بگم این راهنمای نصب در مورد تنور های ایستاده هست یعنی همین تنور های نانوایی و خانگی که تنور ایستاده هست و فرد ایستاده نان پخت میکنه ، هرچند باز هم کلیات نصب در تنور های ایستاده و توی زمین یکی هست اما برای تنور های داخل زمین اموزش نصب جداگانه ای قرار دادیم که از اخر در پایین صفحه لینک اون رو برای شما عزیزان قرار دادیم

نصب اصولی برابر هست با : طول عمر بیشتر + تنور سالم و کم ترک + و لذت پخت نان

(( تنور مهدی ))

مرحله قبل از شروع به نصب

برای اینکه یک نصب خیلی خوب داشته باشید یک موضوع مهم تر قبل از نصب هست ، اون هم خرید یک تنور گلی درست هست ، برای همین در وبسایت تنور مهدی یک مقاله داریم تحت عنوان راهنمای خرید تنور گلی سنتی که میتونین اون رو هم بعد از مشاهده این مقاله مطالعه بفرمایید

آماده سازی تنور گلی سنتی :

اماده سازی تنور گلی برای استفاده شامل دو مرحله هست یکی مرحله نصب تنور گلی هست ( یعنی اینکه تنور رو درست تنظیم و نصب کنیم ) و مرحله دوم آب بندی تنور گلی هست ( یعنی روشن کردن اولیه تنور گلی ) که در اینجا به صورت کامل نصب تنور گلی رو توضیح دادیم و یک توضیح کوچیک در مورد آب بندی توضیح دادیم و لینک آموزش آب بندی هم در پایین همین صفحه در زیر بخش بیشتر بدانیم برای شما قرار دادیم که بعد از مطالعه توضیحات نصب حتما توضیحات اب بندی رو هم مطالعه بفرمایید

مراحل کلی نصب تنور به صورت تیتر :

1 – مرحله اول زیرکاری تنور

2 – مرحله دوم ساخت اتشگاه

3 – مرحله سوم قراردادن تنوری روی اتشگاه و تنظیم آن

4 – مرحله چهارم دیوار چینی اطراف تنور

5 – پر کردن و محکم کاری اطراف تنور  

6 – بستن بالا تنور

7 – نماکاری تنور

8 – آب بندی تنور ( هرچند جزو مراحل نصب نیست و بعد از نصب باید تنور رو آب بندی کنین اما توجه کنین که اگر میخواهید تنور شما به درستی کار کند باید اب بندی رو نیز به درستی و با دقت انجام دهید )

( نصاب اقای دستوری عزیز )

مرحله اول زیر کاری تنور :

زیر کاری تنور یعنی اینکه زیر تنور باید محکم باشه و زمین در اثر گذر زمان نشست نکند و زمین حرکت و یا افتادگی پیدا نکنه و این زیرکاری باید متناسب با تنور باشه یعنی زیر کار تنور و دیواره های اون کاملا محکم باشه به صورت مثال اگر یک تنور شکم پنجاه سانتی داشت با در نظر گرفتن ضخامت اطراف اون و ضخامت دیواره ها اگر دیواره ها رو ده سانتی در نظر بگیریم و فضای خالی اطراف رو هم ده سانت در نظر بگیریم ضخامت زیرکاری حداقل حداقل هشتاد سانتی میشود که البته کمی بیشتر هم باشه مشکلی نداره

جنس زیر کاری : این زیر کاری رو با ملات بتن و یا اجر کاری میشه انجام داد هر کدوم باشه مشکلی نداره و باید دیگه خودتون بسجندید اگر اینکه جنس خاک اونجا محکم نیست سعی کنین زیر کاری رو بهتر انجام بدین در نظر داشته باشید این زیر کاری در طول عمر تنور تاثیر خیلی زیادی داره

* نمونه اول زیر کاری :

این نمونه که مشاهده می کنین یکی از بهترین انواع زیر کاری هست ، هم اینکه بتن کاری شده زیر کار و هم اینکه اجر نسوز استفاده شده که خیلی عالی هست اما زیر کاری های مقرون به صرفه تری نیز داریم از جمله دیگر موارد زیرکاری میشود از بتن ریزی معمولی استفاده کرد و یا اینکه با اجر گلی و ملات زیرکاری تنور رو اجرا کنین

مرحله دوم آتشگاه تنور :

پس از انجام زیر کاری نوبت میرسه به اینکه اتشگاه تنور رو درست کنین ، و خب اتشگاه قسمتی هست که ضمن اینکه اکسیژن کافی برای روشن شدن تنور رو از پایین تامین میکند و به علاوه محلی برای هیزم و برای مشعل تنور می باشد

در مورد اتشگاه مواردی رو خب باید بدونین ، اولین مورد اینکه اتشگاه تنور هیزمی و گازی اندکی با هم متفاوت هستند در سایز و اجرا و دوم اینکه اتشگاه تنور یعنی مهم ترین قسمت در اکسیژن رسانی به تنور و تامین گرمای تنور از این جهت درست مثل قلب تنور محسوب میشه پس از این جهت در اجرا این قسمت دقت کافی رو داشته باشید

اتشگاه هیزمی :  آتشگاه تنور هیزمی ، باید کمی بزرگتر باشد ازاتشگاه تنوری که صرفا باگاز کار میکند ، چون باید در اتشگاه هیزم به مقدار لازم ریخته بشود که بتوانید حرارت لازم برای پخت نان را تامین کنید و در مورد سایزدقیق اتشگاه نیز باید متناسب با تنور خودتان اقدام کنید ، مثلا برای تنور هفتاد سانتی باید 20 سانتی به اتشگاه اختصاص بدهید و یا تنور های بزرگتر نیز اتشگاه متفاوت خود را دارند ، البته ممکن است فردی بخواهد ارتفاع تنور ، کم تری داشته باشد و اتشگاه درست نکند اما سعی کنین برای راهنمای دقیق اپلیکیشن و نکات را با دقت مطالعه کنین

آتشگاه گازی : تنور گازی میتواند همان اتشگاه تنور هیزمی و یا کمی کمتر را داشته باشد اما دقت کنین باید حتما در جلو اشتگاه یک هواکش برای داخل تنور قرار بدهید که عکس های این موضوع را نیز در پایین میتوانید مشاهده کنین

در مورد آتشگاه توجه کنین که باید متناسب با قطر پایین تنور باشه یعنی قطر پایین تنور هر چقدر هست شما هم باید اتشگاه رو گرد به اندازه قطر پایین تنور درست کنین  و البته مدل های دیگه ای نیز از اتشگاه وجود داره که میتونین عکس های اون رو در پایین ببینید

* نمونه شماره یک اتشگاه :

این یکی از نمونه های صحیح اتشگاه می باشد ، که با اجر نسوز کار شده و دقیقا به اندازه قطر پایین تنور در نظر گرفته شده هست و در ملات ان نیز از سمیان نسوز استفاده شده هست ( راهنمای نصب تنور گلی سنتی )

3 – مرحله سوم قراردادن تنوری روی اتشگاه و تنظیم آن

بعد از اینکه زیرکاری تنور انجام شد و اتشگاه تنور متناسب با قطر پایین تنور رو درست کردین و مطمئن شدین که اتشگاه و زیرکاری محکم هستند ، تنور رو روی اتشگاه قرار میدین که در عکس های زیر قابل مشاهده هست

نمونه مرحله سوم :

مرحله سوم ، طبق عکس بالا بعد از درست کردن اتشگاه تنور رو بر روی اشتگاه قرار میدین

4 – مرحله چهارم دیوار چینی اطراف تنور

دیوار چینی اطراف تنور نیز مرحله خیلی مهمی هست شما باید اطراف تنور رو یک دیوار به فاصله 5 الی 10 سانتی متر بکشید که بعد این فاصله باید با سنگ نخودی پر بشه که توضیح اون رو نیز خواهیم داد ، البته این فاصله هر چقدر به سمت 5 سانتی متر باشه بهتر هست اما می توانید همون 10 سانتی متر رو هم در نظر بگیرید

نمونه مرحله چهارم ( دیوارچینی اطراف تنور )

بعد از اینکه تنور رو بر روی اتشگاه قرار دادین باید اطراف تنور رو یک دیوار به ضخامت 5 الی 10 سانتی متری بکشید ( راهنمای نصب تنور گلی سنتی )

5 – پر کردن و محکم کاری اطراف تنور

بعد از اینکه تنور رو نصب کردین و دیوار چینی های اطراف اون رو هم انجام دادین و تنور در جای خودش قرار گرفت در این زمان باید پشت تنور را با مواد مناسب پر کنین ، باید بدونین چیزی که پشت تنور ریخته میشه هم باید تنور رو گرم نگه داره و هم اینکه تنور رو استقامت بهش بده و فشار زیادی بهش وارد نشه

چه چیزی پشت تنور بریزیم ؟

اینکه پشت تنور رو چه چیزی بریزید ، یکی از اون موضوعاتی هست که اما و اگر و ماجرا زیاد داره و هر کسی  خلاصه یه چیزی برای پشت تنور پیشنهاد میده ، یک نفر گل و یک نفر خاک و یک نفر خاکستر و خلاصه همینطور که بگردین هر کسی یه چیزی رو پیشنهاد میده اما خب اون چیزی که میشه بهش اعتماد کرد چیزی هست که معمولا هم منطقی تر هست و هم طبق تجربه معمولا در بیشتر نانوایی ها نصب این مورد نصب میشه …

حالا اون چیه ؟!

چیزی که برای پشت تنوری خیلی خوب هست سنگ بادومی هست نه درشت تر و نه ریز تر به صورت مثال اگر پشت تنور ماسه بریزید بعد از مدتی همین که کوچکترین ترکی پشت تنور ایجاد بشه اون ماسه ها زودتر خالی میشه و پشت تنور رو خالی میکنند و وقتی پشت تنور خالی بشه زودتر تنور خراب میشه

و یا اگر پشت تنور سنگ های درشت بریزید فضا خالی زیاد میمونه پشت تنور و بعد همینکه سنگها کمی جابجا باشه و فضا خالی دوباره پشت تنور ایجاد بشه تنور دوباره خیلی زود خراب میشه ، پس سعی کنین سنگ نخودی باشه

یک نکته هم در مورد ریختن نخودی ها هستش این هست که باید نخودی ها رو کم کم بریزید و با یک چوب روی نخودی ها بزنین و مطمئن بشین که نخودی ها به خوبی ته نشین شده و به اصلاح فضا خالی بین نخودی ها نمانده باشه ، چون اگه بمونه بعد به مرور زمان ته نشین میشه نخودی ها و پشت تنور فضا خالی ایجاد میشود

خب حالا بعد از ریختن سنگ نخودی اطراف تنور اطراف تنور رو به سلیقه خودتون نما کاری میکنین و اما در خصوص بالای تنور و کار کردن سقف تنور مواردی رو خدمت شما عرض می کنم

نمونه مرحله پنجم :

پشت تنور رو با سنگ بادومی پر کنین ، دوستان دقت کنین که حتما پشت تنور رو گراویه بریزید ، چون گراویه باعث میشه هم تنور گرم بمونه و هم اینکه زیادی پشت تنور رو سنگین نمیکنه و اگر تنور ترک هم برداره این سنگ ها به داخل تنور نمیان ، سایز سنگ هم بهترین مورد سنگ نخودی هست

6 – بستن بالا تنور

مرحله ششم که جزو مراحل پایانی تنور هست ، این طور هست که شما برای اینکه رطوبت باران به پشت تنور نفوذ نکند بالا تنور رو باید بپوشانید ، و این کار هم میتواند با سنگ نماکاری باشه و هم اینکه با استفاده از سیمان کاری باشه

نکته ای که در زمان بستن بالا تنور باید به ان توجه کنین ، این هست که طوری بالا تنور رو ببستید که اب از طریق سطح بالا تنور به داخل تنور نفوذ نکنه و هم چنین لبه های بالا تنور رو نیازی نیست با گل و یا اجر بپوشانید

نمونه مرحله ششم :

بستن بالا تنور ، مرحله ای هست که بعد از اینکه تنور نصب شد و دیواره کار شد و سنگ نخودی پر شد بعد از این میتوانید نمای بالا تنور رو بزنین و این یک نمونه هست که می بینین فقط توجه کنین حتما سنگ های پشت به خوبی ریخته شود و پر شود و بعد برویم سراغ نصب بالا تنور

7 – نماکاری تنور

نماکاری تنور ، به نظر خودم مهم ترین قسمت تنور هست نه از نظر فنی بلکه از نظر زیبایی و حس خوبی که به محیط منتقل میکند از این جهت نماکاری تنور رو با دقت انجام بدین در مورد ایده های نماکاری در اپلیکیشن ما در بخش تنور گلی و تحت عنوان ایده های نماکاری ،  ایده های مختلفی وجود دارد و در زیر برای شما چند نمونه نمونه نصب تنور گلی رو برای شما قرار دادیم تا مورد استفاده شما قرار بگیره و در ادامه لینک اپ رو هم قرار دادیم .

نمونه نماکاری تنور :

* آب بندی تنور گلی :

پس از اینکه تنور گلی رو به درستی نصب کردین نکته خیلی خیلی مهم بعدی این هست که باید تنور رو به خوبی آب بندی کنین و در مورد اب بندی نیز مقاله ای تحت عنوان ، آموزش آب بندی تنور گلی در سایت قرار دادیم که میتوانید استفاده نمایید

در مورد اب بندی یه توضیح خلاصه به شما بدهیم و ان این هست که اب بندی یعنی روشن کردن اولیه تنور که ، باید در سه الی چهار مرحله تنور رو بعد از روغن مالی مختصر تنور را اهسته اهسته روشن کنین تا به صورت پیوسته گرم شده و تنور شما با کم ترین ترک و با بهترین کیفیت روشن بشود برای مشاهده کامل راهنمای نصب اب بندی روی لینک های پایین صفحه کلیک کنین

نصب تنور گلی نانوایی

در مورد نصب تنور گلی نانوایی در نظر داشته باشید که کلیات نصب دقیقا مثل همین نصب بالا هست اما خب جزییات و مواردی داره تنور نانوایی که باید دقت بیشتری داشته باشید و هر چند مقاله ای تحت عنوان راهنمای نصب تنور گلی نانوایی داریم و میتونین در بخش مجله تنور مهدی مطالعه کنین اما خب در اینجا یه توضیحات خلاصه خدمت شما میدیم که امیدواریم مفید باشه

مرحله اول : انتخاب تنور نانوایی و تعیین سایز تنور ( دقت کنین تنور نانوایی تعیین سایزش خیلی خیلی مهم هستش )

مرحله دوم : تعیین اتشگاه تنور ، شما باید اتشگاه تنور قسمتی که مشعل و هیزم تنور روی اون قرار میگیره رو دقیق تنظیم کنین

مرحله سوم : شیب تنور و زاویه تنور رو در مرحله سوم باید تنظیم کنین در این مرحله میزان شیب تنور باید با شاطر تعیین بشه یعنی شیب تنور رو باید شاطر مقابل تنور بایسته و شیب و زاویه تنور تنظیم بشه ، زاویه تنور دقیقا به راحتی کار شاطر و کسی که قرار هست نان پخت کنه بستگی داره

مرحله چهارم : دیواره های اطراف تنور رو تا لبه بالایی تنور امتداد میدیم

مرحله پنجم : پشت تنور رو با همون سنگ نخودی که گفتم پر کنین تا لبه بالایی پر کنین دقت کنین که پشت تنور رو به خوبی پر کنین و تا لبه بالا باشه البته در بخش راهنمای نصب تنور گلی نانوایی که لینک رو بالا قرار دادیم عکس کامل تری برای شما قرار دادیم .

مرحله ششم : مشعل تنور در اتشگاه قرار بدین به درستی تنظیم کنید ، البته در زمان ساخت اتشگاه مشعلی که قرار هست در تنور بگذارید رو با خودتون داشته باشید و تست کنین که از نظر طول و حجم در داخل اتشگاه بره و مشکلی نداشته باشه

مرحله هفتم : بعد از تنظیم مشعل باید تنور رو بالای تنور رو ببستید لبه های بالارو و بعد تنور رو برای اب بندی روشن کنین و بعد از اتمام اب بندی سراغ نماکاری برین چون یک درصد احتمال داره در فرایند اب بندی به مشکل بخورید و قرار باشه تنور تعویض بشه ، البته این مورد رو هم بگم اگر همه موارد رو درست انجام بدین نیازی به دوباره کاری نیست ، و نماکاری رو هم میتونین انجام بدین و بعد شروع به اب بندی تنور کنین

مرحله هشتم : در مرحله هشتم باید برین سراغ اب بندی تنور گلی ، دوستان دقت کنین اب بندی تنور نانوایی خیلی خیلی مهم تر از اب بندی تنور های خانگی هستش برای همین به اب بندی تنور نانوایی در مقاله ای که لینکش رو بالا قرار دادیم مراجعه کنین اما همینجا هم برای شما توضیحات اب بندی رو به صورت خلاصه ذکر میکنیم

اب بندی تنور گلی نانوایی یک اصل کلی داره اینکه باید تنور رو خوب نصب کنین اول و بعد ارام ارام گرمش کنین یعنی تنور رو به یکباره روشن و گرم نکنین که خطرناکه ، تنور رو باید خیلی ارام ارام گرم بشه و در 3 الی 4 مرحله و حالا مراحل به شرح زیر هست

بچه ها مراحل این اب بندی مثل اب بندی تنور خانگی هست به شما بالا توضیح دادم و به نظرم اینجا گفتن اونها تکرار هست ولی خب ، باید در نظر بگیرید که اب بندی تنور گلی در نانوایی باید با دقت بیشتر انجام بشه مثلا اگر گفتیم ، روغن مالی بشه روغن مالی یک دست تر و با اهستگی انجام بشه اما مقدارش همچنان کم باشه و یا اینکه ، اگر میگیم که تنور رو کم کم گرم کنین ، مثلا میتونین به جای 4 مرحله در 5 مرحله گرم کنین یعنی حرارت تنور رو پشت سر هم در پنج مرحله گرم کنین و دقت خودتون رو در انجام نصب دو چندان باشه البته با این وجود در بخش راهنمای نصب تنور گلی نانوایی تجربیات بیشتری در این مورد به اشتراک گذاشتیم لینک بالاتر داده شد

نکته پایانی : مواردی که در این راهنمای نصب تنور گلی سنتی به انها اشاره کردیم ، حاصل تجربه و نصب های مختلف و نظریات دوستان مختلف ما هست ، از این نظر این نکات خیلی دقیق هست از این جهت برای نصب حتما به این نکات توجه کنین و به علاوه در مورد نصب تنور نانوایی و یا نصب تنور در داخل زمین نیز در اپلیکیشن ( نرم افزار ) تنور مهدی مطالب زیادی قرار دادیم که میتوانید این اپلیکیشن را دانلود نمایید و از این مطالب استفاده داشته باشید .

نکات پایانی :

1 – اگر ابهامی و سوال و انتقادی در رابطه با راهنمای نصب تنور گلی سنتی دارید در بخش نظرات زیر همین پست مطرح نمایید

2 – نصب تنور را دقیقا به صورتی که در بخش بالا توضیح دادیم نصب نمایید تا تنور شما به بهترین شکل نصب بشود و طول عمربالاتری داشته باشد

3 – اگر سوالی در رابطه با نصب دارید میتوانید در بخش زیر مطرح نمایید و یا بخش زیر را مطالعه نمایید ممکن است سوال شما در بخش نظرات پاسخ داده شده باشد

4 – برای سفارش اختصاصی نصب تنور توسط تیم ما میتوانید با شماره تماس های پایین سایت تماس بگیرید

5 – در نهایت دانلود اپلیکیشن تنور مهدی رو فراموش نکنین ( دانلود کلیک کنین )

6 – تلفن تماس : 09152058194 – 09152058195

بیشتر بخوانیم : اگه علاقه مند به تنور گلی هستین یک سری محتوی و مقاله هست که صد در صد باید بخونین از راهنمای خرید تنور گلی هست تا نصب و اب بندی و نگهداری از تنور های گلی در زیر برای شما این لیست رو قرار دادیم و میتونین استفاده کنین :

مرحله اول : راهنمای خرید تنور گلی سنتی روی لینک مقابل کلیک کنین ( تنور گلی )

مرحله دوم : راهنمای نصب تنور گلی سنتی ، که همینجا برای شما توضیح دادیم یعنی همین مقاله بالا

مرحله سوم : راهنمای آب بندی تنور گلی ، روی لینک مقابل کلیک کنین ( راهنمای آبندی تنور گلی )

بچه ها دو نکته خیلی خیلی مهم هم بهتون بگم اول اینکه پرسش و پاسخ رو در بخش نظرات خواهیم داشت یعنی شما میتونین سوال کنین در بخش نظرات و پاسخ سوالات خودتون رو دریافت کنین و به علاوه اینکه اگر هنوز تنور رو خرید نکردید ، بهتر این هست راهنمای خرید تنور گلی و تنور گازی رو هم مطالعه داشته باشید که کمی بالاتر در بخش بیشتر بخوانیم مرحله اول لینک رو قرار دادیم میتونین کلیک کنین و حتما مطالعه کنین

دیدگاه شما

46 دیدگاه

  1. مهدی گفت:

    با عرض ادب خدمت مجموعه تنور مهدی ، متشکر بابت توضیحات خوبتون برای نصب تنور ها ، استفاده کردم و حداقل کاری که در برابر این اموش میشد انجام داد تشکر بود و ارزو بهترین ها برای مجموعه و تیم همراهتون

    • متشکر از نظر لطف شما در مورد ما و امیدواریم بتوانیم شایسته این توجه شما باشیم

    • محمدی گفت:

      سلام میشه پشت تنور را خاکستر ریخت

      • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

        سلام و درود در مورد خاسکتر ریختن نمیشود گفت اشتباه هست ، اما بهتر همین هست که ابتدا پشت تنور رو پشم شیشه گرفته و سپس پشت اون رو با سنگ پر کنین

    • داود شورگشتی گفت:

      سلام برای عایق کردن تنور میشه از پشم شیشه استفاده کنیم و بعد گراویه نخودی بریزیم؟ با تشکر.

      • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

        سلام و درود دوست عزیز ، بله خیلی هم درست هست این کار میتوانید با پشم شیشه تنور رو عایق کنین و بعد سنگ گراویه بریزید ، فقط توجه کنین که پشم شیشه رو خیلی خیلی محکم کنین به تنور با سیم آرموتور بندی

  2. فائزه درویش گفت:

    سلام
    میخواستم بدونم در صورت خرید تنور امکانش هست نیروهای خودتون رو برای نصب بفرستید تا اقدام به نصب کنن؟

  3. مهدی عارف گفت:

    اموزش کاملی بود بنده خودم نصاب هستم اما نکات خوبی در این اموزش دیدم در ضمن شما نصاب نیاز ندارید باهاتون همکاری کنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      خواهش میکنم نظر لطف شماست و باعث افتخار ما هست همکاری ، مشخصات خودتون و شهر خودتون رو به شماره واتساپ زیر ارسال کنین 09152058195

  4. نوروزی گفت:

    ایا میشه پست تنور رو فقط سیمان بریزیم و محکم کنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      با سلام
      خیر ریختن سیمان علاوه بر اینکه تنور رو خیس میکنه به شدت پشت تنور رو محکم میکنه و این امر جلوگیری میکنه از اینکه تنور پس از گرم شدن کمی باز تر بشه یعنی تنور پس از اینکه روشن بشه کمی به سمت پشت بزرگتر خواهد شد و ریختن سیمان درپشت تنور فقط شکستگی تنور رو به دنبال خواهد داشت این روش اشتباه گاهی مواقع دیده میشه که بهتر این است که شما همون مصالحی که در بالا توضیح دادیم استفاده کنید

  5. ملکی گفت:

    به نام خدای رحمان
    با سلام و عرض ادب خیلی ممنون بابت راهنمای نصب تنور سنتی من همه نکات رعایت کردم و تنور رو خیلی دقیق نصب کردم فقط تنها مشکلی که دارم وقتی روشن میشه خیلی گاز داره تمام مغازه رو گاز میگره آدم نمیتونه نفس بکشه ممنون میشم کمکم کنید. آیاگازش میتونه بخاطر غیر استاندارد بودن مشعل باشه . با تشکر

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام این مشکل بیشتر به خاطر مشعل هست ، هرچند باید اتشگاه تنور رو هم استاندارد درست بشه ، اما از نظر بنده بیشتر مشعل رو مورد توجه قرار بدین ، و ر ضمن بالای تنور یک مکنده هوا و یا هودی قرار بدین

  6. نادر نظامی گفت:

    سلام با عرض خدا قوت خدمت شما عزیزان ببخشید من یک تنور گلی نصب کردم و دو روز شعله روشن کردم و امروز یعنی روز سوم چوب ریختم شعله زیاد شد و چند جا ترکیده و چون نمیدونستم روغن مالی نکرده بودم
    الان باید چکار کنم تا ترکش از بین بره
    باز هم باید روشن بمونه یا کافیه
    اگه راهنمایی بفرمائید خیلی ممنون میشم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام و درود ، باید روغن بزنین البته باید قبل از روشن شدن اولیه می بود اما بازهم دیر نشده ، میتوانید روغن رو همین حالا هم بزنین ، بعد از روغن شدن که البته باید خیلی خیلی کم باشه تنور رو برای چندین ساعت بزارید روشن بمونه

  7. مجرد گفت:

    باسلام وعرض ادب ومتشکر از راهنمایی بسیارشفاف وارزنده
    احتراما در خصوص نصب تنور سنتی راهنما بصورت تصویری وهمراه باشکل بود خیلی عالی بوداگربازم راهنمایی تصویر دار داشتید بی زحمت به ایمیل اینجانب ارسال فرماییدباتشکر
    ببخشید گراویه نخودی ریز چی هست ؟

  8. رضا براتی هماپور گفت:

    سلام، در ایام تعطیلی کرونا بیکار ننشستم و یک تنور گلی به ارتفاع ۷۰ سانتی درست کردم، سوالم اینه که آیا برای پخت نان، حتما باید در زمین بزارمش یا پشتشو ایستاده پر کنم؟ منظورم اینه که همینطوری هم بدون پر کردن، داغ میشه که بشه باهاش نون پخت؟ سوال بعدی آیا صبر کنم به حال طبیعی خشک بشه، یا الان هم میشه روشنش کرد؟باتشکر

  9. مسعود طیبی گفت:

    با سلام و عرض ادب، زاویه ای که تنور نسبت به شاطر دارد و ارتفاع تنور را لطف کنید ، و آیا به جای گران به از خاکستر میتوان استفاده کرد ؟

  10. فاطمه حسینی گفت:

    اگر تنور بترکد و لایه رویی آن از چند جا بریزد قابل تعمیر است ؟ چگونه؟

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام درود باید ، عکس و فیلم این مشکل رو در واتساپ برای ما ارسال کنین تا بررسی کنیم در اکثر اوقات قابل حل نمی باشد ، اما باب اطمینان میتوانید مشخصات و عکس رو به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید 09152058195

  11. حسن رازگردانی گفت:

    سلام من تنور درست کردم با شعله زیاد وبدون چرب کردن روشن کردم تنور لایه رویش ریخته حالا باید برای ترمیم چکارکنیم

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام دوست عزیز
      اول اینکه خب باید طبق اموزش ها تنور رو اهسته اهسته گرم می کردین و به علاوه اینکه باید روغن مالی می کردین ، اما برای ترمیم سعی کنین با شماره های پشتیبانی تماس بگیرید

  12. وحید نورب گفت:

    چطور از گاز استفاده کنیم . پایین تنور باید کاملا بسته باشه؟ اگر خکدتون نصب کنید هزینش چقدر میشه

  13. رضا محمودی گفت:

    با سلام وعرض ادب واحترام گراویه یهنی چی ممنونم

  14. مهدی احسانی گفت:

    با سلام
    اونجور که تو یزد مرسومه تنور رو حین کارگذاشتن داغ میکنن و بعد از اون پشت تنور رو با کاه گل ,آجر میچسبونن و دوباره روی اون رو کاه گل کشی میکنن تا یه دست بشه و بعد نخودی میریزن میخواستم بدونم اینکار هم نیازه یا مستقیما نخودی رو بریزیم و تکمیل کنیم و تنور رو آب بندی یا اصطلاحا بپزیم؟
    و سوال دوم اینکه اگر جای نخودی سنگ خورد شده آهن بریزیم واسه حرارت نگه داری تنورها بهتره یا نه

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      در مورد ، اینکه پشت تنور اجر بچسبونین درست نیست و بهتر همین هست که پشت تنور رو پشم شیشه بزنین ، و بعد از اون سنگ بریزید و در مورد نکته دوم هم ، اگر سنگ اهن شما بادومی خرد بشه ، به شرطی که پشت تنور پشم شیشه بکشید میشه استفاده کرد

  15. رضوی گفت:

    سلام. وقتی نان را به تنور می زنم نان زود ول می شود و پشت نان خیلی گلی میشود. چیکار باید کرد؟

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      ببینید علت این موضوع خیلی سرد بودن و یا گرم بودن تنور شماست ، سعی کنین با تمرین و تکرار تنور خودتون رو در حرارت متعادل نگه دارید

  16. محمد هایری گفت:

    بسیار ممنون از توضیحات مفید شما و با آرزوی توفیق روز افزون شما
    چند سوال ذهن منو درگیر داره ممنون میشم اگر با توجه به تجارب و دانسته هاتون جواب بدین:
    1- آیا در مورد تنورهای سفالی(پخته شده) گاز سوز هم به همین گونه باید عمل نمود
    2- برخی معتقدند قطر تنور سفالی کمتر باشه بهتره! درسته؟
    3-برخی عنوان می کنند اگر به جای ماسه یا سنگریزه پشت تنور سفالی یک لایه توری مرغی و بعدش یک لایه پشم سنگ نصب بشه و مجددا تکرار بشه و بعدش روشهای سنتی مثل شن و سنگریزه کار شود بهتر است از سنگریزه..
    سوال اینجاست که اینطوری گرما عملا کمتر به پشت تنور منتقل میشه و وجود لایه سنگریزه توجیهش رو از دست میده و اینکه آیا گرمای خود سفال برای گیرایی و پشت گرمی تنور کافی خواهد بود؟

    ممنون میشم راهنمایی ام کنید

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام و درود
      خیلی خوشحال هستیم که تیم مارو برای راهنمایی انتخاب کردین
      در مورد تنور های پخته شده نصب اون زیاد فرق نمیکنه ، اگر بخواهید کارتون رو سخت نکنین طبق همین راهنمایی نصب کنین
      در مورد قطر تنور هم خیر ، تنور های ضخیم تر هم طول عمر بیشتری دارد و هم بهتر گرم میشود
      در مورد پشم سنگ هم باعث میشود تنور از پشت محکم تر بشود ، و در نهایت پشت تنور سنگ ریزه از هر چیزی برای گرم تر کردن تنور مهم تر هست ، اما نکته ای که فرمودین ، هم غلط نبود
      باز هم میتوانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید

  17. محمدرضا پورشهاب گفت:

    سلام ،من یک تنور نصب کردم پشت آن هم ماسه ریختم ولی در نهایتدزواره تنور خوب داغ نمیشود باعث چسبیدن نان به تنور ا زیر و سوختن روی نان میشود لطفا راهنمایی ام بفرمائید

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      بله داغ شدن تنور در این موضوع مهم هست ، ولی خب برای حل این مشکل از مشعل قوی تری استفاده کنین

  18. محمد رضا گفت:

    با درود سپاس از شما
    زاویه ای که تنور نسبت اتشگاه و فنداسیون نصب میشه چند درجه هست ؟

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      سلام درود معمولا بت توجه به راحتی کار پخت و سازه هست در تنور خانگی سایز کوچک زاویه زیاد اهمیت ندارد اما در تنور نانوایی شیب زیادی نباید به تنور بدهید

  19. تاجیک گفت:

    در مورد نصب تنور های گلی آیا خودتون صفر تا صدشو انجام میدین شما

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      در مورد نصب تنور توسط تیم تنور مهدی با ما در ارتباط باشید با پشتیبانی تنور مهدی تا اطلاعات تکمیلی به شما داده شود

  20. پویان قلعه گفت:

    تنور گلی رو چطور باید روشن کنیم که ترک برنداره آیا روشی هست که ترک کم برداره

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      ترک برداشتن تنور های سنتی امری طبیعی هست ، اما خب این ترک ها از یک تار مو تا مقدار های بیشتر ممکن هست متفاوت باشه و کاملا بستگی داره به اینکه نصب رو شما چطور انجام بدین ، اینکه تنور کم تر ترک برداره هم بستگی داره به اینکه شما تنور رو خوب نصب کنین و هم بستگی داره به اینکه تنور رو چطور ازش مراقبت کنین برای همین در قسمت راهنمای نصب برای شما راهنمای استفاده از تنور گلی رو هم قرار دادیم

  21. رضا قاضیانی گفت:

    تنور رو چطور نصب کنیم که دیرتر خراب بشه

    • پشتیبانی تنور مهدی گفت:

      اگر تنور رو طبق راهنمایی های موجود که برای شما در سایتو شبکه های اجتماعی قرار دادیم و همچنین در اپلیکیشن تنور مهدی نیز هست اگر طبق راهنمایی های موجود انجام بدین ، تنور شما طول عمر بیشتری خواهد داشت

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.