طریقه استفاده از تنور گلی

اگه شما علاقه مند به تنور های گلی هستین ، به تازگی قصد خرید تنور گلی دارید و یا تنور گلی دارید و میخواهید طریقه استفاده اون رو یاد بگیرید همراه ما باشید در این پست به صورت کامل در مورد شرایط نگهداری و طریقه استفاده و نگهداری از تنور های گلی به صورت کامل توضیح خواهیم داد

اولین مورد در تنور گلی :

این هست که شما تنور رو درست بخرید که قبلا در مقاله راهنمای خرید تنور گلی به صورت کامل این موضوع رو توضیح دادیم پس قبل از هرچیزی اون مقاله رو ببینید و بخونین

دومین مورد راهنمای نصب هست :

مورد دوم راهنمای نصب تنور گلی هست که قبلا مقاله اون رو در مجله تنور مهدی برای شما قرار دادیم و راهنمای آب بندی تنور گلی رو هم قبلا براتون توضیح دادیم که روی لینک ها که به رنگ متفاوتی هستند کلیک کنین میتونین مشاهده کنین حتی در مورد آموزش ساخت تنور گلی هم قبلا براتون آموزش دادیم رنگ های لینک ها متفاوت رو کلیک کنین به صفحه مقاله هدایت میشین

مورد سوم طریقه استفاده از تنور گلی :

که دقیقا قرار هست در این پست برای شما توضیح بدیم طریقه استفاده رو ، سعی کردیم کامل باشه اما با این وجود باز هم سوالی باقی ماند در بخش کامنت ها از ما سوال کنین

اولین سوال ! تنور رو چطور روشن کنیم ؟

بعد از اینکه تنور شما انتخاب شد ، نصب شد و اب بندی و روشن شد حالا برای هر بار پخت نان باید تنور خودتون رو روشن کنین ، روشن کردن تنور امری هست که لازم هست به درستی انجام بشه چون اگر تنور به خوبی گرم نشه و یا خیلی زیاد گرم بشه در نون پختن شما مشکل ایجاد میشه برای همین باید تنور رو به درستی گرم کنین

چون اگر تنور خوب گرم نشه باعث چسبیدن نان در تنور گلی میشه و یا برعکس اون اگر تنور شما زیادی گرم بشه باعث افتادن نان و یا سوختن نان میشه پس روشن کردن خیلی مهمه

حالا چطور روشن کنیم : روشن کردن با هیزم ، روشن کردن با مشعل ، روشن کردن با نفت ، روشن کردن با گازوییل و روشن گردن با کپسول و روشن کردن با برق که خب در ادامه هرکدوم رو به صورت جداگانه توضیح میدم خدمت شما

روشن کردن با هیزم : برای روشن کردن تنور با هیزم به این طریق هست که هیزم زیادی داخل تنور می ریزیم و آتش می زنیم و بعد از اون ، صبر می کنیم تا اتش تنور فرو نشست کنه و زغال ها ته تنور ته نشین بشه ، حالا زغال های کف تنور حرارت تنور رو برای چند ساعت تامین می کنند ، هر چند مدت وقتی دیدید کهتنور حرارتش کم شد کمی داخل تنور رو هم می زنین تا زغال ها بهتر بسوزند و اگر دریچه ای پایین تنور دارید کمی بیشتر بازش کنین

روشن کردن با مشعل : برای روشن کردن تنور با مشعل دقت داشته باشید که مشعل شما متناسب باشه با نوع تنور شما ، مقلا اگر تنور گلی بزرگی دارید مشعل قوی رو هم انتخاب کنین و اگر تنور گلی کوچیک دارید داشتن مشعل قوی بد نیست ولی میتونین کم تر هزینه کنین و مشعل سبک تری بگیرید ، البته توصیه میکنم مقاله خرید مشعل برای تنور گلی رو مطالعه کنین و میتونین روی لینک مشخص شده کلیک کنین

روشن کردن با نفت و گازوییل : برخی شهر ها داریم گاز ندارند و مجبور هستند برای گرم کردن از گاز کپسول استفاده کنند که در برخی مناطق پیدا کردن همین کپسول هم سخت میشه برای همین راهکار جایگزین و خوب استفاده از گازوییل هست البته که مشعل های گازوییلی داریم که خیلی میتونه کمک کنه به روشن کردن تنور شما

روشن کردن با برق : روشن کردن با برق که حقیقت فک نکنم هزینه های برق و گرمایش تنور بصرفه یعنی مصرف برق بسیار بالایی خواهید داشت بهتره فعلا این مورد رو در نظر نگیرید

دومین سوال شرایط نگهداری از تنور گلی :

تنور گلی که می خرید رو باید تحت شرایطی نگهداری کنین تا بهتر طول عمر داشته باشه ، برای طول عمر قبلا اشاره کردیم که باید درست نصب بشه و اب بندی بشه اما موارد دیگه ای هم مهم هست از جمله شرایط نگهداری که در زیر بیشتر توضیح خواهیم داد

رطوبت و تنور مورد اول :

تنور رو از رطوبت به دور نگهداری کنید ، تنور گلی به علت اینکه خاصیت گلی خودش به رطوبت خیلی حساس هست ، از این جهت تنور رو از رطوبت باید دور باشه ، اول اینکه در زمانی که از تنور استفاده میکنین داخل تنور رو مرطوب نکنین

زمانی که از تنور هم استفاده نمی کنین ، حتما روی تنور درب بزارید و یک پلاستیک روی اون بکشید تا به تنور رطوبت بارانی چیزی وارد نشه .

و در زمستان هم که احتمال داره برف بیاد و اطراف تنور خیس بشه ، و برف آب شده و به داخل دیواره های تنور وارد بشه باید ، سعی کنین اطراف تنور عایق بشه و دوما روی تنور رو هم میتونین یک پلاستیک بزرگ قرار بدین و هر وقت برف و باران قطع شد به تنور سر بزنین تا اب روی پلاستیک جمع نشه و وارد تنور بشه

اینکه خیلی به رطوبت و تنور توضیح میدم ، برای این هست که واقعا مقدار کمی رطوبت تنور رو کاملا خراب میکنه

ترک های تنور و ترمیم انها :

یکی دیگه از مسایل خیلی مهمی که فک میکنم باید به اون زیادی دقت کنین موضوع ترمیم ترک های تنور گلی هست ، البته باید خیلی دقت کنین گاهی ترمیم اشتباه بزرگی هست و گاهی نیز باید ترمیم بشه تا از ترک بیشتر جلوگیری بشه ، برای همین در مورد ترمیم ترک ها توصیه میکنم مقاله ترمیم ترک های تنور گلی رو مطالعه داشته باشید

جدا از مطالعه مقاله بالا لینکشو قرار دادیم و با رنگ متفاوت مشخص هست ، در نظر داشته باشید یکی دیگه از موارد نگهداری همین دقت به ترک های تنور گلی هست ، البته باید بدونین ترک در تنور گلی امری کاملا طبیعی هست اما خب باید بدونین که اگر ترک های یه تنوری خیلی زیادی باشه باعث میشه اون تنور زودتر تخریب بشه

اب بندی دوره ای تنور گلی :

یکی دیگه از موارد مهم در نگهداری تنور گلی این هست که شما هر چند وقت یکبار یک آب بندی کوچیک تنورتون رو بکنین ، یعنی یه تمییز کاری و روغن کاری خیلی اصولی که به شما توضیح خواهم داد در ادامه چگونه هست

اول از همه اگر تنور شما نیاز به ترمیم داشت طبق توضیحات بالاتر که لینکشو قرار دادیم برین راهنما ترمیم رو مشاهده کنین و بعد اگر ترمیمی داشت انجام بدین و در ادامه اب بندی تنو گلی رو مجدد تکرار کنین ولی خب نیاز نیست که مرحله به مرحله باشه .

ما در بالاتر لینک اب بندی تنور گلی رو هم قرار دادیم ولی این رو بدونین که نباید مرحله به مرحله باشه یعنی قرار نیست دوباره اهسته اهسته گرم کنیم شما فقط یه روغن ریزی خیل خیلی کم مثل اب بندی به تنور می زنین و تنور رو روشن میکنین همون روال 8 ساعت رو میزارید بمونه ولی قرار نیست مرحله به مرحله گرمش کنین شما سه چهار بار پشت سر هم هر بار یک روغن مالی خیلی خیلی کم میزنین طبق توضیحات اب بندی و در نهایت میزارید 8 ساعت روشن بمونه

سومین سوال و مورد این هست که چطور داخل تنور گلی نان بزنیم ؟

برای نان زدن داخل تنور گلی نیاز دارید به یک بالشتک نان ، اماده سازی یک خمیر خوب و اماده سازی و روشن کردن تنور که در مورد اماده سازی و گرم کردن تنور توضیح دادم

اگه شما سوالی هم در مورد طریقه استفاده از تنور گلی برای شما باقی مانده در بخش کامنت های همین پست از ما بپرسید ما در خدمت شما هستیم

اسکرول به بالا